در این مطلب قصد داریم به آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی بپردازیم که توصیه میکنیم حتما تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.
دنیای امروز با وجود اینستاگرام، تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی، دنیای دیگری نسبت به سالهای قبل شده است. دسترسی سریع به اطلاعات، اخبار، فیلم و عکس قابلیتی است که انسان ها در دوران امروزی دارند. بسیاری از برندها، از همین فرصت به جهت شناساندن کسب و کار خود استفاده میکنند، آنهم با ساخت تیزر تبلیغاتی و پخش آنها در شبکه های اجتماعی!
به همین دلیل، تقاضای زیادی در بازار برای ساخت انواع تیزر تبلیغاتی وجود دارد و آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی، یک آموزش درآمد زا برای علاقه مندان به این حوزه شناخته میشود.
با توجه به این موضوع، سعی داریم عنوان مقاله امروزمان درباره آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی باشد. آنهم از صفر تا صد و در 6 مرحله!
این آموزش که در آکادمی استودیو ساترین تهیه شده است، در برگیرنده تمامی مباحثی است که شما برای ساخت تیزر تبلیغاتی حرفه ای به آن احتیاج دارید. پس توصیه میکنیم که حتما، این مقاله را تا انتها بخوانید تا مطالب خوبی یاد بگیرید.
آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی به صورت مرحله به مرحله
اگر شما آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی را به صورت تئوری و عملی به خوبی فرا بگیرید، میتوانید درآمد خوبی از این راه کسب کنید و آینده خود را تامین کنید.
البته ساخت تیزر تبلیغاتی دارای ابعاد گوناگونی است و تخصص هایی مثل فیلمبرداری، تدوین، مونتاژ، طراحی صحنه، نویسندگی، نگارش فیلمنامه، طراحی سناریو و غیره را در خود دارد و توقع نمیرود که شما بار ساخت تیزر تبلیغاتی را به دوش بکشید.
در واقع مثل ساخت یک خانه است، شما باید به عنوان یک مهندس بتوانید یاد بگیرید که چگونه بالای سر پروژه باشید و آن را مدیریت کنید که در این آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی حتما آن را فرا خواهید گرفت.
پس هر آنچه را که در این راه نیاز دارید، ما به شما آموزش خواهیم داد، پس با ما برای یک آموزش خوب و هیجان انگیز همراه شوید.
مرحله صفر؛ تا میتوانید، تیزر تبلیغاتی ببینید!
قبل از شروع، این بخش از آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی که یک مقدمه ارزشمند است را به خوبی درک کنید.
این یک توصیه بسیار بسیار حائز اهمیت از طرف ما است. اگر در آغاز راه هستید، تیزرهای تبلیغاتی که در پیج های مختلف منتشر میشوند را ببینید و آنهایی که دوست داشتید را ذخیره کنید.
از هر کدام باید نکاتی را یاد بگیرید و آنها را در یک دفترچه یادداشت بنویسید. نمیدانید چه تاثیر فوق العاده ای خواهد داشت. این کار سبب باز شدن ذهن شما خواهد شد و ایده های فراوان و متنوعی به ذهنتان خطور خواهد کرد که باور نمیکنید.
این یک تاثیر باورنکردنی در شخصیت هنری شما خواهد گذاشت، چون در هر صورت باید خودتان ایده پرداز تیزرهای تبلیغاتی باشید.
یک تحقیقات نشان داده است، افرادی که طرح های زیادی میبینند، خلاقیت بیشتری در تولید پروژه های جدید خود دارند و این موضوع را برای شما که شاید در ابتدای مسیر آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی هستید، به شدت پیشنهاد میکنیم.
نمونه های خلاقانه ایرانی را ببینید و از آنها، قطعا به نتایج خوبی دست پیدا خواهید کرد. حتی تنها به دیدن نمونه های ایرانی هم بسنده نکنید و چند نمونه از تیزرهای خلاقانه خارجی را ببینید.
همه اینها برای پرورش دادن یک پیش زمینه ذهنی عالی برای ساخت تیزر تبلیغاتی خواهد بود و با این کار، ذهنتان برای تولید کارهای حرفه ای تر تمرین داده خواهد شد.
فرقی نمیکند که تیزرهای تبلیغاتی در چه سبکی باشند یا مربوط به چه کسب و کاری، فقط ببینید که کلی ایده در آنها نهفته است. تا این کار را نکنید، متوجه تاثیرات آن نخواهید شد.
در این لینک میتوانید تمامی تیزر های تبلیغاتی خلاقانه ایرانی و خارجی را مشاهده کنید.
مرحله یک؛ برای ساخت یک تیزر تبلیغاتی عالی، دقیق برنامه ریزی کنید!
شما باید با در نظر گرفتن یک سری از مولفه ها، یک تیزر تبلیغاتی خوب و قابل قبول برای کارفرما بسازید. پس اولین مرحله در آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی، برنامه ریزی با مشورت کارفرما خواهد بود.
در حقیقت در هر کاری باید برنامه ریزی انجام شود و با افرادی که تجربه دارند، مشورت شود. چه بهتر که این مشورت با کارفرمایانی انجام شود که در صنف خود تجربه خوبی دارند و میتوانند نکات قابل تاملی به شما منتقل کنند.
البته ممکن است کارفرمای ساخت تیزر تبلیغاتی خودتان باشید، یعنی شما دارید یاد میگیرید چطور تیزر تبلیغاتی حرفه ای بسازید، آنهم برای شرکت خودتان! پس منظور از کارفرما در این متن و متن های بعدی، حتما شخص دیگری نیست!
پس اولین کاری که میکنید، باید یک جلسه با حضور کارفرما برگزار کنید.
جلسه ابتدایی با کارفرما؛
فرض کنید پروژه ای از سوی کارفرما به شما پیشنهاد شده است. شما در وهله اول، باید سلیقه یابی کنید. یعنی متوجه شوید که مشتری بیشتر از چه سبک کارهایی خوشش میآید، اصلا از او بخواهید نمونه تیزر تبلیغاتی به شما نشان دهد.
با یک جلسه ساده که میتواند به صورت آنلاین یا حضوری انجام شود، میتوانید به راحتی متوجه شوید که مشتری از شما چه انتظارات و توقعی برای ساخت تیزر تبلیغاتی اش دارد.
همچنین این جلسه میتواند در برگیرنده مطالبی درباره بودجه مد نظر کارفرما، سبک کار دلخواه، گستردگی کار و غیره نیز باشد. پس سعی کنید هر آنچه که برای شناخت سلیقه کارفرما لازم است را بپرسید، چون در نهایت باید رضایت ایشان را کسب نمایید.
تعیین مخاطب هدف؛
تعیین کنید بیشتر لازم است تا کدام قشر از جامعه کلیپ تبلیغاتی شما را ببیند؟ آیا مخاطب شما قشر جوان است؟ یا میخواهید تبلیغاتی برای شرایط پرداخت برای بازنشسته ها بسازید؟ یا مثلا باید بیشتر خانم های خانه دار یا شاغل تبلیغات شما را ببینند؟
تعیین مخاطب هدف باید کمی دقیق صورت بگیرد. اگر قرار است قشری برای مشاهده تیزر تبلیغاتی ما مورد هدف قرار بگیرند، باید جنسیت، بازه زمانی، خصوصیات و از این جور مولفه ها را مشخص کنید.
ساخت ویدیو باید هدفمند باشد، در غیر اینصورت تمام هزینه ای که کارفرما پرداخت کرده است بر باد خواهد رفت، چون قشرهای نامرتبط کلیپ ها را میبینند و ممکن است جامعه هدف کمتر درگیر شود و این یعنی شکست!
پس بخش مهمی از برنامه ریزی برای ساخت تیزر تبلیغاتی به تعیین درست جامعه هدف باز میگردد.
به غیر از موارد بالا، باید موارد زیر برای ساخت تیزر تبلیغاتی مشخص باشند:
- بودجه مورد نیاز؛
- سبک ویدیو؛
- لحن ویدیو؛
- با سناریو یا بی سناریو؟
- کانال پخش و انتشار تیزر؛
- هدف از ساخت و پخش تیزر ( برندسازی، تبلیغ محصول خاص یا غیره)
همه این موارد را که تعیین کردید، به نظر دوباره جلسه ای برای نهایی کردن و چکش کاری باید با کارفرما داشته باشید.
جلسه مجدد با کارفرما؛
شما باید تمامی برنامه ریزی هایی که انجام داده اید را به کارفرما ارائه دهید. از این طریق، میتوانید مطمئن شوید که او برای این سبک و سیاق مشکلی نخواهد داشت. همچنین بازخورد کارفرما را بدست خواهید آورد و میتوانید اصلاحات نهایی را جهت اجرا و تولید پروژه جویا شوید.
مرحله دو؛ سناریو یا فیلمنامه تیزر تبلیغاتی را بنویسید!
در دومین مرحله، باید ایده های خود را تبدیل به سناریو کنید. در نوشتن سناریو سبک و لحن ویدیو باید رعایت شود و همچنین سعی کنید مزایای کسب و کار را در سناریو بگنجانید.
در سناریو یا فیلمنامه، باید تمامی آنچه که قرار است در تیزر تبلیغاتی رقم بخورد را بنویسید. از جمله موارد زیر:
- تمامی دیالوگ هایی که قرار است رد و بدل شود!
- چه زمانی از روز در حال رقم خوردن است؟ ( صبح، عصر یا شب؟)
- در چه لوکیشنی ضبط انجام میشود؟
- فضای بیرونی است ( خارجی) یا فضای داخلی ؟
- متن موسیقی ( در صورتی که قرار است تیزر موزیکال داشته باشید)
- متن نریشن ( متنی که گوینده آن را معمولا در انتها یا در طول تیزر تبلیغاتی بیان میکند)
اما چرا؟ چون این سناریو قرار است به یک فیلمنامه تبدیل شده و در اختیار تمامی عوامل تولید قرار بگیرد. از بازیگران گرفته تا فیلمبردارها و گوینده، باید متن آن را داشته باشند و به همین دلیل، به عنوان یک فیلمنامه کامل، باید همه چیز در آن مشخص باشد.
اگر تا به حال فیلمنامه یا سناریو تبلیغاتی ننوشته اید، توصیه میکنیم چند نمونه از آنها را در اینترنت جستجو و دانلود کنید و سعی کنید طبق همان ساختار و فرم پیش بروید.
معمولا فیلمنامه ها به این ترتیب آغاز میشوند:
فیلمنامه تیزر تبلیغاتی استودیو تبلیغاتی ( عنوان فیلمنامه)
پارک – روز – خارجی ( بیان لوکیشن و زمان رقم خوردن کلیپ تبلیغاتی)
مردی به پارک وارد میشود… ( بدنه فیلمنامه که شامل دیالوگ ها، اکشن ها، جایگاه قرارگیری افراد و حرکات و نماهای دوربین است)
جدول نریشن (یک جدول که در آن متن نریشن و لحن بیان آن نوشته شده است. )
با استفاده از همین ساختار، به صورت کامل فیلمنامه را بنویسید و آن را در چندین نسخه چاپ کنید و آن را به جهت ارزیابی یا مشورت با دیگران هم به اشتراک بگذارید.
مرحله دو و نیم؛ استوری برد را طراحی کنید!
یکی از کارهایی که در ساخت فیلم های حرفه ای دنبال میشود، تصویرسازی فیلمنامه با طراحی استوری برد است که در این مرحله از آموزش ساخت تیرز تبلیغاتی به آن میپردازیم.
در واقع تصویری از سوژه و نحوه قرارگیری دوربین، به صورت گرافیکی ( معمولا با طراحی ساده روی کاغذ) در هر پلان ( یا معمولا پلان های اصلی) پیاده سازی میشود و تبدیل به یک دفترچه یا آلبوم میشود و در اختیار کارگردان و مدیر فیلمبرداری است.
با وجود استوری برد، دیگر از پیش صحنه ها طراحی شده اند و در اختیار فیلمبردار هستند، فقط کارگردان از پشت مانیتورها باید نماها را کنترل کند.
در اکثر تولیدات حرفه ای، از استوری برد استفاده میکنند و در این آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی به شما توصیه میکنیم که حتما استوری برد داشته باشید. البته این مرحله اختیاری است و بر عهده شما خواهد بود.
در مورد استوری برد، حتما نیاز به یک طراح عالی نیست، خودتان میتوانید روی کاغذ به صورت خیلی ساده، نحوه قرارگیری سوژه ها در تصویر را مشخص کنید.
برای طراحی نماها در استوری برد، میتوانید از افراد متخصص هم کمک بگیرید و بدین ترتیب، یک کار پخته تر خواهید داشت.
اگر چه برخی از افراد به طراحی استوری برد اعتقاد ندارند، اما تفاوت افراد حرفه ای و معمولی برای اجرا و تولید پروژه های فیلمبرداری، از همین چیزها مشخص میشود.
هر چقدر طراحی استوری برد دقیق تر باشد، دیگر در صحنه راحت تر خواهید بود و ذهن کارگردان و فیلمبردار برای طراحی لحظه ای صحنه ها، درگیر نیست.
یکی از نمونه های طراحی استوری برد در فیلم های سینمایی ایران که میتوانیم به آن اشاره کنیم، طراحی استوری برد فیلم شنای پروانه است. این فیلم به کارگردانی محمد کارت ساخته شد و توانست در چندین بخش جشنواره فیلم فجر نامزد شده و در برخی از بخش ها جایزه بگیرد.
در کلیپ کوتاه زیر، فرایند طراحی استوری برد این فیلم را مشاهده میکنید:
برای ساخت تیزر تبلیغاتی به خاطر کوتاه بودن مدت زمان ویدیو، قطعا فرصت کمتری برای طراحی و ساخت استوری برد خرج خواهید کرد که به نظر ما برای یک تولید حرفه ای بسیار ارزشمند است.
در حقیقت با طراحی استوری برد، شما یک مجموعه از پیش تعیین شده و کامل از فیلمنامه به همراه تصویرسازی هر نما و صحنه خواهید داشت و فرآیند تولید سریعتر و با دردسر کمتری پیش خواهد رفت.
مرحله سه؛ برای تولید و ساختن تیزر تبلیغاتی، عوامل را تعیین کنید.
در مرحله سوم آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی، شما باید افرادی را که در صحنه نیاز دارید را انتخاب نمایید.
حالا که تمامی کارهای مربوط به فیلمنامه و سناریو را انجام دادید، باید با توجه به آن برای عوامل، بازیگران و هنرورها برنامه ریزی نمایید.
برای ساخت تیزر تبلیغاتی، به افراد زیر احتیاج خواهید داشت:
- گروه تصویربرداری؛
که ممکن است شامل مدیر تصویربرداری، تصویربرداران، تصویر بردارهوایی ( هلی شات) و دستیاران باشد.
- گروه صدابرداری؛
معمولا در پروژه های کوچک یک نفر است. اما ممکن است شامل صدابردار، بوم من و دستیار صدابرداری باشد.
- گروه کارگردانی؛
شامل تمامیعواملی که قرار است کارگردانی پروژه را انجام بدهند که بسته به پروژه میتواند شامل کارگردان، دستیار کارگردان، منشی صحنه، برنامه ریز و غیره باشد.
- گروه تولید و تدارکات؛
معمولا این افراد برای پیش برد تولید، تجهیزات و تدارکات لازم را تهیه میکنند. مدیر تولید و دستیار تدارکات، از مجموعه این افراد هستند.
- عوامل طراحی صحنه؛
اگر برای ساخت تیزر تبلیغاتی خود به طراحی صحنه احتیاج دارید، باید از طراح صحنه و دستیاران وی کمک بگیرید که به صورت تخصصی میتوانند طبق اندیشه های شما، صحنه پس زمینه تیزر را طراحی کنند. س
- بازیگران و هنروران؛
برای ساخت تیزرهای تبلیغاتی که معمولا در تلویزیون رایج است از دو گروه بازیگران و هنروران برای ایفای نقش به جای سوژه ها کمک گرفته میشود. بازیگران، دارای دیالوگ هستند ولی هنروران بدون دیالوگ و تعرفه هر کدام از آنها متفاوت است.
حالا با توجه به نیازمندی های خود، باید لیستی از عوامل و بازیگران را تهیه کنید و با آنها برای حضور در صحنه هماهنگ کنید. اصطلاحا به این کار، آفیش کردن میگویند.
این کلیات عواملی بود که میتوانند در پروژه حضور داشته باشند بود و بسته به ابعاد پروژه برخی از عناوین میتوانند کم و زیاد شوند.
البته توجه داشته باشید که ممکن است برخی از این عنوانها مثل کارگردانی را خودتان بر عهده بگیرید. پس اگر توانایی این کار را دارید، حتما آن را تجربه کنید.
در آموزش ساخت تیزر تبلیغاتی، این مهم است که بتوانید برخی از قسمت ها را تجربه کنید و هنر خود را محک بزنید. این تجربه توشه ای برای ادامه راه حرفه ای و تخصصی شما خواهد بود.
ادامه این مطلب به زودی منتشر می شود، منتظر ما بمانید!…