تجهیزات آتلیه عکاسی کدام هستند؟ برای راه اندازی آتلیه عکاسی به کدام وسایل احتیاج داریم؟ کدام وسایل ضروری و کدام وسایل غیر ضروری هستند؟ در ابتدای راه به کدام وسایل بیشتر و واجب تر احتیاج خواهیم داشت؟
برای راه اندازی یک آتلیه، همانطور که میدانید، نیازمند یک سری تجهیزات هستیم. تجهیزات آتلیه عکاسی برخلاف تصور عموم، به غیر از دوربین و لنز هستند و شما باید به فکر تدارک تجهیزاتی برای نور پردازی، عکاسی حرفه ای تر، ویرایش تصاویر و ایجاد پس زمینه مناسب، باشید.
ما در این مطلب، تمامی تجهیزات مورد نیاز آتلیه عکاسی را برای شما نام میبریم و در این راه سعی میکنیم وسایلی که به صورت ضروری احتیاج دارید را بیان کنیم. در ابتدای راه افرادی هستند که نمیخواهند زیاد هزینه کنند، به همین خاطر، یکسری از وسایلی هم که میتوانید تهیه آن را به تعویق بیندازید، مشخص کرده ایم.
پس با ما در این مطلب از مجله آکادمی ساترین، همراه شوید. ساترین، تجربه کامل در زمینه راه اندازی استودیو عکاسی را دارد و در همین مورد، تصمیم دارد که تجربیات خود را به افرادی که میخواهند به این حوزه شغلی وارد شوند را منتقل نماید.
لیست تجهیزات آتلیه عکاسی که به آنها نیاز داریم!
برای راه اندازی آتلیه عکاسی، به یک دفتر کار احتیاج دارید. فرقی نمیکند دفتر کار شما اداری باشد یا بخشی از یک واحد تجاری و یا حتی بخشی از یک واحد مسکونی، فقط باید از شرایط اولیه برای راه اندازی آتلیه عکاسی برخوردار باشد.
تجهیزات آتلیه عکاسی در مرحله بعد از انتخاب و راه اندازی دفتر آتلیه قرار دارد. سعی کنید مکانی که برای جانمایی آتلیه انتخاب میکنید، محفوظ باشد و حتی الامکان دیوارهای آن را با استفاده از مواد عایق صدا بپوشانید.
حالا که محیط آتلیه را آماده کردید، بهتر است باهم بررسی کنیم و ببینیم که لیست تجهیزات آتلیه عکاسی، شامل کدام موارد خواهد شد؟
یک نکته قبل از هر چیزی!
آتلیه عکاسی، یک محیط داخلی است و شما به راحتی میتوانید انواع عکس های تبلیغاتی و شخصی را در آن ثبت نمایید. اما گاها شما به عنوان عکاسی، به بیرون از آتلیه دعوت میشوید.
ما فعلا سعی میکنیم کلکسیونی کامل از تجهیزات آتلیه عکاسی را برای شما نام ببریم که اگر احیانا پروژه های بیرون از آتلیه را هم داشتید، بتوانید آنها را پوشش دهید.
لیست تجهیزات راه اندازی آتلیه عکاسی، به شرح زیر است:
1- دوربین مناسب برای آتلیه عکاسی با کیفیت بالا؛
مهمترین رکن در عکاسی چه در آتلیه و چه در فضای بیرون، دوربینی است که بتواند با بهترین کیفیت، تصاویر را ثبت نماید. این را که احتمالا خودتان میدانید، اما ما میخواهیم ویژگی های دوربینی که برای راه اندازی آتلیه به آن نیاز دارید را بررسی کنیم.
دوربین های موجود در بازار، تحت دو عنوان “DSLR” و بدون آینه موجود هستند. دوربین های بدون آینه، از جدیدترین تکنولوژی های روز برای عکاسی و حتی فیلمبرداری از سوژه بهره میبرند. اما به نسبت دوربین های “DSLR” گرانتر هستند.
اما توصیه ما برای خرید دوربین چیست؟ در ابتدا با توجه به اینکه مدیریت هزینه ها بسیار مهم است، پیشنهاد میکنیم که دوربین های DSLR را تهیه کنید.
اگر فقط در زمینه عکاسی فعالیت میکنید، دوربین کنون 6D را پیشنهاد میکنیم.
تجهیزات و لوازم جانبی دوربین های DSLR، بیشتر از دوربین های بدون آینه هستند و از این نظر شما کار راحت تری خواهید داشت.
در ادامه، بنا به نیاز خود، به این نتیجه خواهید رسید که دوربین های بدون آینه برای شما بهترند یا دوربین های “DSLR”. که در اینصورت حالا میتوانید به دلخواه تصمیم بگیرید که دوربین های بدون آینه را تهیه نمایید.
2- لنز مناسب برای آتلیه عکاسی؛
دوربین بدون لنز، برای عکاسی تخصصی و حرفه ای زیاد کارایی ندارد. بسیاری از دوربین هایی که خریداری میکنید، درون پک خود یک لنز دارند، اما شما به غیر از آن به یک یا چند لنز دیگر هم احتیاج خواهید داشت.
در وسایل آتلیه عکاسی که تهیه میکنید، ممکن است نیاز باشد که چند لنز بخرید و این ایرادی ندارد، چون قرار است عکس های بهتری بگیرید.
به طور کلی لنزهای مناسب برای عکاسی به دو دسته انواع زوم و پرایم تقسیم میشوند که در یک مقاله به انواع لنز دوربین پرداختیم.
لنزهای زوم، همان لنزهایی هستند که فاصله کانونی آنها متغیر است و هر لنز یک بازه مشخص برای تغییر فاصله کانونی دارد. اما لنز پرایم، فاصله کانونی ثابت است و برای تغییر فاصله کانونی، باید خودتان نسبت به سوژه حرکت کنید.
لنزهای پرایم عکس های با کیفیت تر و شارپ تری ثبت میکنند، ولی توصیه ما برای ابتدای راه این است که لنزهای زوم را تهیه کنید.
چرا؟ چون لنزهای زوم را میتوانید برای فاصله کانونی های متفاوت تنظیم نمایید اما این امکان برای لنزهای پرایم وجود ندارد. برای تغییر فاصله کانونی یا باید خودتان جابجا شوید یا باید لنزتان را تعویض کنید.
پیشنهاد میکنیم دو لنز را برای شروع کار داشته باشید:
- لنز 18-135؛
- لنز 70-200؛
که هر دو لنزهایی هستند که از واید و نرمال به تله میروند. لنز اولی، قابلیت ثبت تصاویر واید را فراهم میکند و لنز بعدی، برای عکاسی های مدلینگ، پرتره، طبیعت و غیره بسیار مناسب است.
این دو لنز، به عنوان وسایل ضروری آتلیه عکاسی در ابتدای راه به شدت به کارتان خواهد آمد. پس آنها را تهیه نمایید و اگر دوست داشتید، برای ثبت تصاویر عکاسی صنعتی، میتوانید یک لنز پرایم 50 میلی متری و برای ثبت تصاویر پرتره، یک لنز پرایم 85 میلی متری داشته باشید.
البته این لنزها را میتوانید در آینده هم تهیه کنید، و دو موردی که برای شما واجب است را معرفی کردیم. بقیه آنها برای تکمیل تجهیزات شما و ثبت تصاویر حرفه ای تر است که شاید در ابتدای راه به آنها احتیاج چندانی نداشته باشید.
3- وسایل نورپردازی آتلیه عکاسی؛
مهمترین مولفه ای که در خلق تصاویر در بالاترین کیفیت به یک عکاس کمک میکند، نور است. نور مهمترین جزء عکاسی است و حتی از خود دوربین هم مهمتر است. وقتی نور به اندازه کافی در محیط وجود داشته باشد، حتی میتوان با استفاده از یک دوربین گوشی موبایل ساده هم عکاسی را انجام داد و بهترین تصاویر را ثبت نمود.
برای تکمیل شدن تجهیزات آتلیه عکاسی خود به چند شاخه نور احتیاج دارید که در لیست زیر آنها را با هم بررسی خواهیم کرد:
-
پروژکتور عکاسی؛
پروژکتورها برای نورپردازی آتلیه بسیار مناسب هستند. البته این وسایل نورپردازی دارای مقادیر متفاوتی هستند که با وات مشخص میشوند. مثلا 300 وات، 800 وات و 1000 وات. اما شما برای نورپردازی داخل آتلیه در ابتدا به 1000 وات نیاز ندارید. توصیه میکنیم که دو پروژکتور 300 وات و یک 800 وات داشته باشید.
البته لامپ پروژکتورها قابل تعویض است و شما میتوانید 3 کیت پروژکتور به همراه سه پایه تهیه کنید و 4 عدد لامپ ال ای دی که شامل یک عدد 1000، یک عدد 800 و دو عدد 300 میباشد را داشته باشید که اگر احیانا به لامپ 1000 برای نورپردازی احتیاج پیدا کردید، بتوانید آن را با یکی از لامپ های 300 یا 800 تعویض نمایید.
-
سافت باکس؛
همانطور که میدانید، سافت در انگلیسی به معنی نرم است. سافت باکس ها برای تابش نور نرم به سوژه مورد استفاده قرار میگیرند و برای عکاسی در آتلیه بسیار کاربردی هستند. یک یا دو عدد سافت باکس برای نورپردازی عکاسی داشته باشید.
-
اکتابکس؛
اکتاباکس هم همانند سافت باکس، قرار است تابش نور را ه اجسام و سوژه ها نرم کند. اکتاباکس لانه زنبوری، برای نورپردازی چهره بسیار کاربرد دارد و توصیه میکنیم یک یا دو شاخه از آن را در وسایل آتلیه عکاسی خود قرار دهید.
-
رفلکتور؛
برای مدیریت بازتاب نور و جلوگیری از رفله در اشیاء براق در عکاسی محصول، توصیه میکنیم که رفلکتور در رنگ های مختلف داشته باشید. مرسوم ترین رنگ های رفلکتور، سفید، طوسی، نقره ای و طلایی هستند. رفلکتورها وسایلی هستند که میتوانید برای کنترل تابش آفتاب هم در عکاسی فضای باز استفاده نمایید.
-
دیفیوزر؛
دیفیوزر هم همان کار رفلکتور را انجام میدهد و تابش نور را مدیریت و نرم میکند. برای عکاسی در فضای باز، استفاده از دیفیوزر به شدت توصیه میشود.
-
میز نور؛
میز نور یک وسیله تخصصی برای عکاسی از اجسام است و برای سوژه های انسانی زیاد کاربرد ندارد. اگر عکاسی محصول هم در لیست خدمات خود خواهید داشت، برای نوردهی بهتر به محصولات، حتما یک میز نور نیاز دارید. میز نور امکان نور از زیر و پایین را به سوژه فراهم میکند.
تا اینجا تقریبا بیشتر وسایلی که برای راه اندازی آتلیه نیاز دارید را نام بردیم.
حالا چند مورد دیگر میماند که آنها را هم برای شما در ادامه این مطلب نام خواهیم برد.
این مطلب به روز رسانی میشود….