در عصر حاضر، عکاسی صنعتی یکی از نیازهای صنایع به شمار میرود، چرا که از این طریق میتوانند به راحتی محصولات خود را برای عموم و جامعه هدفشان، به عرصه نمایش بگذارند. با توجه به اینکه عکاسی صنعتی نیاز به تجهیزات تخصصی دارد، در این مقاله قصد داریم که به معرفی انواع دوربین مناسب عکاسی صنعتی بپردازیم و ببینیم کدام یک از دوربین ها را میتوان برای پروژه عکاسی صنعتی استفاده کرد؟ اگر علاقمند به این مبحث هستید، توصیه میکنیم که تا انتها این مطلب را دنبال کنید.
عکاسی صنعتی، حوزه ها و صنایع مختلفی را در بر میگیرد و فقط محدود به کارخانه ها نمیشود. لوازم خانگی، خودرو، تجارت الکترونیک، مواد غذایی، رستوران ها، فروشگاه ها، کارگاه های تولیدی و غیره همگی جزء رسته هایی هستند که به عکاسی صنعتی احتیاج پیدا میکنند و استفاده از دوربین مناسب عکاسی صنعتی برای هر حوزه، به جهت خروجی باکیفیت، ضروری است.
دوربین برای عکاسی صنعتی، باید ویژگی هایی داشته باشد که در ادامه به بررسی این ویژگی ها خواهیم پرداخت و دست آخر، با معرفی چند مدل پیشنهادی مطلب را به پایان خواهیم رساند. در پایان این مطلب، قطعا خواهید دانست که بهترین دوربین برای عکاسی صنعتی چیست؟
ویژگی های دوربین مناسب عکاسی صنعتی چیست؟
اگر بخواهیم یک دوربین مناسب عکاسی صنعتی را توصیف کنیم، باید یک سری از ویژگی ها را داشته باشد. ما این ویژگی ها را در اینجا خواهیم شناخت و از آن برای انتخاب یک دوربین مناسب استفاده خواهیم کرد.
- رزولوشن بالا داشته باشد؛
برای اینکه بتوانیم تصاویر با کیفیت بالا برای نمایش در همه دستگاه ها و حتی چاپ روی بنرهای بزرگ داشته باشیم، باید از دوربینی استفاده کنیم که با وضوح بالاتری تصاویر را ثبت کند. وضوح دوربین دیجیتال یا همان رزولوشن، در واقع اندازه تصویری است که یک دوربین میتواند ثبت کند و طبیعتا هر چقدر رزولوشن بالاتری داشته باشیم، کیفیت و وضوح تصویر بالاتر خواهد بود. رزولوشن بالا، به ما کمک میکند که تا حد نیاز بتوانیم تصاویر را بزرگ نمایی کنیم. برای دوربین های صنعتی، حداقل رزولوشن باید بالای 30 مگاپیکسل باشد.
- مناسب نورهای صنعتی باشد؛
دوربین عکاسی صنعتی، باید بتواند در نورهای موجود در محیط های صنعتی و تبلیغاتی منعطف باشد و خوب کار کند. بنابراین مهم است دوربینی که انتخاب میشود، بتواند در برابر کاهش یا افزایش نور، قابلیت تغییر داشته باشد. برای مثال، در برخی از جاها نیاز به افزایش “ISO” داریم، دوربین مناسب عکاسی صنعتی باید این قابلیت را داشته باشد تا بدون افزایش نویز، این امکان را برای ما فراهم نماید.
در تصویر، مقایسه انواع رزولوشن دوربین حرفه ای را مشاهده میکنید.
- قدرت و سرعت فوکوس بالا داشته باشد؛
فوکوس خوب، سبب تمرکز بهتر روی سوژه خواهد شد. در برخی از تصاویر، مشاهده میشود که گاها گوشه ای از یک محصول در تصویر تار شده است و این به دلیل اشتباه در فوکوس گیری دوربین است. هر چقدر قدرت دوربین و لنز در فوکوس روی سوژه و تشخیص سوژه اصلی بیشتر باشد، دوربین برای کار عکاسی صنعتی، بیشتر به کار ما میآید. همچنین با توجه به اینکه نیاز داریم در برخی از اوقات، سریعتر عکاسی کنیم، دوربین باید سرعت فوکوس بالایی داشته باشد که این موضوع به قدرت دوربین باز میگردد. این موضوع در عکاسی از محصول برای ما اهمیت بسیاری دارد و باید به این ویژگی دقت شود.
- داینامیک رنج داشته باشد؛
داینامیک رنج به عکاس این امکان را میدهد که بتواند جزئیات موجود در تیرگی سایه و روشنی را به خوبی ثبت کند. برای عکاسی صنعتی، ما باید دوربینی با این قابلیت داشته باشیم تا بتواند جزئیات را به خوبی ثبت کند، چه جزئیاتی که در سایه وجود دارند و چه آنها که در نور نرمال دیده میشوند.
- بدنه دوربین مقاوم باشد؛
با توجه به اینکه احتمال ضربه، ورود بخار و گرد و غبار به دوربین در محیط های مختلف صنعتی وجود دارد، از این رو، دوربین مناسب عکاسی صنعتی باید دارای بدنه مقاوم باشد، ضد ضربه، ضد آب، ضد خط و خش و ضد بخار باشد تا در حین کار و ثبت تصاویر، آسیب نبیند.
تا اینجا با ویژگی های دوربین عکاسی صنعتی آشنا شدید. طبیعتا هر چقدر دوربین عکاسی شما قدرتمندتر باشد، قیمت آن هم بالاتر خواهد بود. پس اگر میخواهید در حوزه عکاسی صنعتی وارد شوید، باید بدانید که در وهله اول باید بتوانید دوربین مناسب تهیه کنید و بابت آن هزینه فرمایید.
مدلهای پیشنهادی دوربین مناسب عکاسی صنعتی
در این بخش، به صورت مستقیم به انواع دوربین های مناسب برای عکاسی صنعتی اشاره خواهیم داشت.
در وهله اول باید بدانید که دوربین های موجود در بازار، از نظر اندازه سنسور به چند دسته تقسیم میشوند:
- انواع سنسور کوچک؛
- فول فریم (Full Frame)؛
- مدیوم فرمت؛
شاید بپرسید به چه دلیل در همین ابتدای کار، بحث اندازه سنسور را پیش کشیدیم؟ در واقع فعلا فقط کافی است این را بدانید که هر چقدر اندازه سنسور بالاتر باشد، وضوح و کیفیت تصاویر ثبت شده بالاتر خواهد بود. پس در بین سه مورد بالا، ما به موارد آخر یعنی فول فریم و مدیوم فرمت بیشتر کار داریم، چون اندازه سنسور آنها بزرگتر و مناسب عکاسی های صنعتی خواهد بود.
مدلهای پیشنهادی دوربین فول فریم برای عکاسی صنعتی
دوربین های فول فریم، رایج ترین دوربین هایی هستند که برای عکاسی تبلیغاتی و صنعتی استفاده میشوند و به علت قیمت مناسب و همچنین کارکرد آسان، توسط بسیاری از تیم های رسانه ای مورد استقبال قرار میگیرند.
از مدلهایی که بخواهیم با این اندازه سنسور نام ببریم، عبارتند از:
- سونی آلفا a7، R4
این دوربین دارای رزولوشن 60 مگاپیکسلی است و میتواند فیلمبرداری را با کیفیت 4k برای ما انجام دهد.
- دوربین d850 نیکون
یک دوربین خوش دست و سبک برای کارهای روزمره و عکاسی های تبلیغاتی و صنعتی که دارای رزولوشن 45 مگاپیکسلی است و کارکردن با آن آسان است.
- دوربین 5d mark 4 کنون
دوربین 34 مگاپیکسلی و خوش فرم با قابلیت های خوب کنون که بسیاری از عکاسان و فیلمبرداران از آن برای گرفتن خروجی های با کیفیت استفاده میکنند.
- دوربین R5 کنون
یکی از مدرن ترین و جدیدترین دوربین های فول فریم که توسط کمپانی کنون به بازار عرضه شده است، دوربین بدون آینه مدل R5 است. رزولوشن 45 مگاپیکسلی، قابلیت تصویربرداری 8k و 12 بیتی از قابلیت های این دوربین پیشرفته و جدید شرکت کنون است که به تازگی در بین بسیاری از تصویربرداران رواج یافته است.
مدلهای پیشنهادی دوربین های مدیوم فرمت برای عکاسی صنعتی
سنسور مدیوم فرمت، در حال حاضر بزرگ ترین سایز رایج سنسورها در بین دوربین ها است و در دوربین های مدرن امروزی بیشتر کاربرد دارد.
به طور کلی، دوربین هایی به سنسور مدیوم فرمت برای عکاسی صنعتی بهتر هستند، چون:
- با دقت بیشتری تصاویر را ثبت میکنند.
- کیفیت عکس های ثبت شده توسط این دوربین ها بیشتر است.
- میدان دید گسترده تری ارائه میدهند.
- رنگ های ثبت شده در این دوربین ها به رنگ های واقعی نزدیک تر هستند.
- به علت کیفیت بالاتر و رنگ واقعی تر، تصاویر ثبت شده توسط این سنسورها برای چاپ مناسب تر هستند.
با این تفاسیر، قطعا به خرید این دوربین ها برای عکاسی حرفه ای صنعتی فکر میشود، اما توجه داشته باشید در عین ارزندگی، این دوربین ها، دارای بدنه سنگین تر، حجیم تر، حمل و نقل سخت تر و قیمت بسیار بالاتر هستند و همه جا نیز کاربرد ندارند.
چند مدل دوربین مدیوم فرمت که میتوانند در لیست ما باشند، عبارتند از:
- فوجی فیلم gfx 100s
- hasselblad x2d 100c
- فوجی فیلم gfx 50s ii
- hasselblad 907x 50c
- فوجی فیلم gfx 1005.
- فوجی فیلم gfx 50r
- hasselblad h6d-100c
- پنتاکس 645z
- فاز یک xt
- لایکا اس 3
- سیستم دوربین phaseone xf iq4 150mp
در مورد آخرین مورد از لیست، بد نیست کمی با این غول عکاسی آشنا شوید. این سیستم دوربین، با قابلیت ثبت تصاویر با رزولوشن 150 مگاپیکسلی به عنوان یکی از بهترین و با کیفیت ترین دوربین های مدیوم فرمت در بازار شناخته میشود. تصاویر چاپی از این دوربین، قابلیت بزرگ نمایی را به حدی دارند که میتوانید جزئیات را به خوبی در آن تماشا کنید و لذت ببرید.
لنز مناسب دوربین عکاسی صنعتی
سوای از بحث انتخاب دوربین مناسب عکاسی صنعتی که یکی از تجهیزات مورد نیاز ما برای ارائه خروجی بهتر از محصولات صنعتی خواهد بود، انتخاب لنز مناسب هم تاثیر بسزایی در افزایش کیفیت تصاویر ثبت شده خواهند داشت.
بسته به صنعتی که میخواهیم از محصولات آن عکاسی کنیم، انتخاب لنز نیز متفاوت خواهد بود اما به طور کلی چند نمونه لنز رایج و پرکاربرد در عکاسی صنعتی را خدمت شما معرفی خواهیم کرد.
انواع لنزهای مناسب عکاسی صنعتی پیشنهادی ما، عبارتند از:
- لنز 24-70 برای عکاسی صنعتی و خط تولید
- لنز 90 ماکرو برای عکاسی صنعتی از جواهرات و اقلام دارویی
- لنز 85-8 از بهترین لنزها برای عکاسی صنعتی
- لنز 100 ماکرو
- لنز 50-2 لنز محبوب در عکاسی صنعتی
- لنز 70-200 مناسب برای عکاسی مدلینگ و صنعت پوشاک
به طور کلی این لنزها، قابلیت خوبی دارند تا از آنها برای ثبت تصاویر باکیفیت صنعتی کمک بگیریم. همانطور که مشاهده کردید، برخی از این لنزها، لنز زوم و برخی دیگر لنز پرایم هستند که ما در یک مقاله به صورت کامل به بررسی انواع لنز دوربین پرداخته ایم:
جمع بندی
به طور کلی دوربین مناسب عکاسی صنعتی، باید بتواند یک عکس با کیفیت و با قابلیت بزرگ نمایی در اختیار ما قرار دهد. همچنین خروجی عکس باید نزدیک ترین رنگ را به محصول در واقعیت داشته باشد. در این صورت یک دوربین خوب برای عکاسی صنعتی و تبلیغاتی خواهیم داشت.