آموزش عکاسی از مواد غذایی [ خوشمزه عکس بگیر!]

در این مقاله قصد داریم به آموزش عکاسی از مواد غذایی بپردازیم که یکی از انواع عکاسی صنعتی و تبلیغاتی به شمار می‌رود. تمامی نکاتی که احتیاج دارید تا یک عکس خوب از غذا و مواد خوراکی ثبت کنید را ما به شما منتقل خواهیم کرد. در نظر داشته باشید که استودیو ساترین، همواره در تلاش است تا بهترین آموزش ها را به صورت رایگان در اختیار کاربران و هنردوستان عزیز که رشته عکاسی را انتخاب کرده اند، قرار دهد. این آموزش ها زیر نظر استاد شجاع الدین آقایی تدوین و نگارش می‌شوند تا بتوانید از تجربیات این استاد ارجمند و گرامی با کوله باری از سوابق موفق، استفاده ببرید.

اما چه نکاتی را باید در آموزش عکاسی از مواد غذایی رعایت کنیم؟ چه ترفندهایی برای عکاسی بهتر از مواد غذایی وجود دارد؟ چگونه از فست فود عکاسی کنیم؟ چگونه از منوی رستوران عکس بگیریم؟ احتمالا اینها پرسش هایی است که ذهن شما را به شدت مشغول کرده است، اما نگران نباشید، چرا که ما قصد داریم تمامی موارد مربوط به آموزش عکاسی از مواد غذایی را در اختیار شما قرار دهیم تا بتوانید تصاویری جذاب از خوراکی ها و انواع غذاهای ایرانی و فست فود داخل کافه یا رستوران، ثبت نمایید.

پس با ما در این آموزش عکاسی از مواد غذایی همراه باشید.

قدم به قدم با آموزش عکاسی از مواد غذایی

در این قسمت، به سراغ اصل مطلب می‌رویم و نکاتی که باید برای عکاسی از مواد غذایی رعایت کنید را در اینجا در اختیارتان قرار خواهیم داد.

آموزش عکاسی از مواد غذایی

توجه داشته باشید، شما باید پیش زمینه ای از مباحث ابتدایی عکاسی داشته باشید و کمی کار با دوربین را بلد باشید. پس اگر این شرایط را دارید، برویم برای بحث جذاب آموزش عکاسی از مواد غذایی با استاد شجاع الدین آقایی!

1- در ابتدا باید تجهیزات مورد نیاز را آماده کنیم.

یکسری تجهیزات هستند که برای عکاسی تبلیغاتی از غذا باید آنها را آماده کنید. این تجهیزات شامل دوربین، لنز، تجهیزات نورپردازی و تجهیزات جانبی دیگر خواهد بود.

دوربین مناسب برای عکاسی از غذا

برای انتخاب دوربین مناسب، دو گزینه پیش رو دارید، دوربین های DSLR یا دوربین های Mirrorless که هر کدام از این مزیت ها و معایبی دارند.

افرادی که به صورت کلاسیک، کار می‌کنند، ترجیح می‌دهند از دوربین های DSLR استفاده کنند. اما به نظر می‌رسد که دوربین های بدون آینه هم باید گزینه خوبی برای عکاسی از مواد غذایی باشند.

دوربین های بدون آینه، عملکرد بهتری در فوکوس خودکار دارند، علاوه بر اینکه وزن کمتری هم دارند. اما با توجه به اینکه مدل های آن در بازار زیاد نیستند، ممکن است لوازم جانبی یا لنز، برای آنها سخت تر از دوربین های معمولی DSLR گیر بیاید.

ما در اینجا چند نوع دوربین به شما معرفی می‌کنیم که گزینه خوبی برای عکاسی از مواد غذایی هستند:

  • دوربین سونی آلفا 7 (Sony a7): این یک دوربین بدون آینه با قابلیت های عالی و عملکرد فوق العاده در فوکوس خودکار است. این دوربین، به خاطر ویژگی هایی که دارد به یک گزینه محبوب برای عکاسی صنعتی و تبلیغاتی تبدیل شده است.
  • دوربین کانن R5: دوربین دیگری هم که به شما معرفی می‌کنیم، یک دوربین بدون آینه است، اما این بار از شرکت محبوب کانن که نمونه های آن در بازار ایران به تازگی افزایش یافته اند. این دوربین قابلیت های خوبی برای عکاسی تبلیغاتی ارائه می‌کند و فوکوس خودکار فوق العاده ای روی جزئیات غذا خواهد داشت.
  • دوربین کانن 6D: اما دوربین بعدی که خدمت شما معرفی می‌کنیم، دوربین DSLR کانن یعنی دوربین مدل 6D است. این دوربین، یکی از بهترین مدل های کانن برای عکاسی به شمار می‌رود. می‎توانید از این گزینه هم برای عکاسی از غذا استفاده نمایید.

با توجه به اینکه دوربین های سونی و کانن در ایران محبوب تر از سایر برندها و مدل ها هستند، و تجهیزات راحت تر برای آنها گیر می‌آید، تصمیم گرفتیم که یک دوربین از سونی و دو دوربین متنوع از کانن خدمت شما معرفی کنیم.

بهترین دوربین برای عکاسی از مواد غذایی و غذا

همچنین آموزش های دوربین کانن در ایران بیشتر از برند نیکون است. پس اگر قصد تهیه دوربین دارید، بین نیکون و کانن این موضوعات را در نظر داشته باشید.

البته اگر خودتان دوربین دارید، می‌توانید از هر دوربین دیگری هم استفاده کنید، اما پیشنهاد ما به آن دسته از عزیزانی است که هنوز برای خرید یا کرایه کردن دوربین اقدام نکرده اند.

بعد از انتخاب دوربین مناسب برای عکاسی غذا، در این قسمت از آموزش عکاسی از مواد غذایی، باید به سراغ معرفی لنزهای مناسب برویم.

لنز مناسب برای عکاسی از خوراکی ها

شاید سوال خیلی از افراد باشد که برای عکاسی از غذا چه نوع لنزی باید تهیه کنیم؟ لنز پرایم یا زوم؟ لنز ماکرو، تله یا واید؟ آیا می‌توانید حدس بزنید کدام یک از این نوع لنزها برای کار ما مناسب ترند؟

ما در اینجا بهترین لنز برای عکاسی از غذا را برای شما معرفی خواهیم کرد تا از سردرگمی برای انتخاب این تجهیزات مهم، خارج شوید.

به نظر می‌رسد که برای عکاسی معمولی از غذا، باید فاصله کانونی مشخص شود. با تعیین فاصله کانونی، می‌توان انتخاب درستی بین لنزهای مختلف به منظور عکاسی از مواد غذایی داشت.

معمولا برای عکاسی از غذا و خوراکی ها، فاصله کانونی 35 تا 50 میلی متری مناسب است. بنابراین از بین انواع لنز از نظر فاصله کانونی، باید گفت لنزهای معمولی که در این بازه از فاصله کانونی هستند، انتخاب بهتری خواهند بود.

از بین لنزهای زوم و پرایم، بیشتر از لنزهای پرایم برای عکاسی از غذا استفاده می‌شود. به خاطر دیافراگم بازتری که این نوع لنزها دارند، می‌توانند تصاویر شارپ تر و با مقدار نور بیشتری ثبت کنند. با توجه به ثابت بودن سوژه، می‌توان گفت انتخاب لنز پرایم، درست تر و هوشمندانه تر خواهد بود.

بهترین لنز برای عکاسی از مواد غذایی

لنزهای ماکرو، قابلیت ثبت جزئیات یک سوژه را برای ما فراهم می‌کنند. این لنزها در عکاسی از حشرات ریز، کاربردهای فراوانی دارند، اما با توجه به اینکه در مواد غذایی هم جزئیاتی وجود دارند که باید آنها را به دید مخاطب برسانیم، پس باید یک لنز ماکرو هم به همراه داشته باشیم.

پس توصیه ما برای عکاسی از مواد غذایی، استفاده از لنز ماکرو پرایم است. اما اگر عکاس مبتدی هستید و تا به حال با این لنزها کار نکرده اید، می‌توانید از لنز های زوم مثل 18-135 یا 18-55 میلی متری استفاده نمایید.

در اینجا چند مورد از لنزهای مناسب عکاسی از غذا را برای شما معرفی خواهیم کرد:

  • لنز ماکرو 100 میلی متری کانن؛ یکی از لنزهای مناسب عکاسی از غذا لنز پرایم 100 میلی متر کانن است که به ما امکان عکاسی از غذا با جزئیات بالاتر را فراهم می‌کند.
  • لنز ماکرو 50 میلی متری کانن؛ این لنز با دهانه دیافراگم باز f/1.4 یکی از بهترین گزینه ها برای عکاسی از مواد غذایی است و می‌تواند در شرایط نور کم، تصاویر بهتری با جزئیات بالا، ثبت نماید.
  • لنز ماکرو 500 میلی متری سیگما برای دوربین های کانن و نیکون؛ این لنز، یکی از حرفه ای ترین لنزهایی است که می‌توانید برای تصویربرداری از غذا داشته باشید. البته این لنز، قابلیت های دیگری هم غیر از عکاسی از غذا دارد و قیمت آن به نسبت برای افرادی که در ابتدای راه هستند، بالا است.

بسته به نوع دوربین خود، می‌توانید یک لنز مناسب تهیه کنید و به عکاسی از منوی رستوران و فست فود بپردازید.

وسایل و تجهیزات نورپردازی

شما باید یک محیط خوب و با نور مصنوعی کافی برای عکاسی از غذا فراهم کنید. در این میان، به شما توصیه می‌کنیم که از وسایلی همچون لایت باکس و اکتاباکس به عنوان نورهای اصلی و فرعی استفاده نمایید.

با توجه به اینکه ممکن است، وسایل براق که دارای انعکاس نور هستند، در تصویر باشند، حتما از سافترها استفاده کنید و بازتاب روی اشیا را با ترفندهای نورپردازی از بین ببرید.

همچنین برای مطالعه بیشتر، توصیه می‌کنیم بخوانید: آموزش عکاسی از اشیاء براق

دیگر تجهیزات عکاسی

از دیگر تجهیزات عکاسی که توصیه می‌کنیم داشته باشید، رفلکتور، سه پایه دوربین، فلاش اکسترنال، ریموت شاتر، باتوم لایت رنگی، هودی و غیره که به صلاح خودتان، می‌توانید آنها را به همراه داشته باشید.

تجهیزات مورد نیاز در آموزش عکاسی از مواد غذایی

همچنین، برای حرفه ای تر شدن روال کار، باید شما دوربین را به لپ تاپ وصل کنید تا بتوانید در یک نمایشگر بزرگ تر، قاب خود را مشاهده کنید. لپ تاپ، سبب می‌شود شما بتوانید نقص در جزئیات را مشاهده کنید و آنها را برطرف نمایید. با قرار دادن دوربین روی سه پایه و فشردن دکمه ریموت شاتر، دستور عکاسی صادر خواهد شد و در لحظه می‌توانید خروجی را در لپ تاپ مشاهده فرمایید.

2- سبک عکاسی غذا را مشخص کنید.

اگر قرار است تصاویر در پوستر ها و طراحی هویت بصری کارفرما استفاده شود، عکاسی از غذا با زمینه سفید را به شما پیشنهاد می‌کنید.

اما در غیر اینصورت، باید به صورت دکوراتیو و با چینش درست مواد غذایی کنار یکدیگر به همراه مخلفات و نوشیدنی ها، اقدام به تصویربرداری جذاب از مواد غذایی کنید.

در ضمن این را به خاطر داشته باشید که ممکن است کارفرما از شما درخواست عکاسی از مواد غذایی با زمینه سفید را هم داشته باشد که در اینصورت باید آمادگی آن را داشته باشید و تجهیزاتی مثل خیمه نور، چتر نور، فون بکگراند عکاسی و غیره را به همراه داشته باشید.

3- محیط را آماده عکاسی کنید.

با استفاده از وسایل نورپردازی، محیطی که می‌خواهید در آن مواد غذایی را قرار دهید، به خوبی تمیز کنید و اشیا اضافه ای که ممکن است باعث خراب شدن نور و عکاسی شوند، خارج کنید.

آماده سازی محیط در آموزش عکاسی از مواد غذایی

4- از اینترنت برای عکاسی از غذا ایده بگیرید.

یکی از کارهایی که قبل از اقدام به عکاسی باید انجام دهید، دیدن تصاویر مختلف برای باز شدن ذهنتان به جهت عکاسی خلاقانه است. پینترست، فیسبوک، گوگل و غیره، بستر خوبی برای مشاهده عکس های مواد غذایی هستند و باید تصاویر متعددی از تصاویر ثبت شده مشاهده نمایید تا دستتان بیاید چگونه از مواد غذایی عکاسی کنید که جذاب تر باشد.

5- ایزو را روی کمترین مقدار قرار دهید.

برای عکاسی از مواد غذایی، به جهت کیفیت بالاتر، باید ایزو را در کمترین حالت قرار دهید. ایزوی بالا به جهت افزایش روشنایی و نور تصویر، ممکن است باعث ایجاد نویز در تصاویر شود که کیفیت خروجی را بسیار کاهش خواهد داد.

مقدار ایزوی پیشنهادی ما با توجه به نورپردازی درست و وجود نور کافی بین 50 الی 100 است. در برخی از دوربین ها ممکن است کمترین مقدار ایزو 100 و در دوربین های جدید مقدار 50 باشد.

6- سرعت شاتر را برای عکاسی از غذا بالا ببرید.

بعد از تنظیم ایزو در مقادیر پایین، باید سرعت شاتر را هم روی حالت درست تنظیم کنیم. در عکاسی از محصول و مواد غذایی که با نورپردازی مصنوعی صورت می‌گیرد، سرعت شاتر باید بالا باشد.

می‌توانید سرعت شاتر را روی 1.125 و یا مقادیر سریعتر قرار دهید. هر چقدر عدد بعد از ممیز بیشتر باشد، یعنی سرعت شاتر هم بالاتر خواهد بود و بالعکس.

بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی از غذا

7- دیافراگم را تنظیم کنید.

حالا باید دیافراگم را متناسب با سرعت شاتر و ایزو تنظیم کرد تا بهترین خروجی حاصل شود. به نظر می‌رسد مقدار دیافراگم باید بین f/8 تا f/11 باشد که بتوانیم تصاویری خوب و شارپ از مواد غذایی داشته باشیم.

اگر مقدار دیافراگم را کاهش دهید یعنی دهانه آن بازتر شود، بدون شک تصاویر شما با عمق میدان کمتری ثبت خواهند شد. در این صورت برخی از اشیا موجود ممکن است تار شوند که ما نمی‌خواهیم این اتفاق بیفتد.

8- اقدام به عکاسی کنید.

حالا پشت مانیتور یا دوربین بنشینید و با چک کردن همه موارد، اقدام به فشردن دکمه شاتر کنید. حتما موارد اول را به صورت آزمایشی ثبت کنید تا مشکلی وجود نداشته باشد.

9- اقدام به ویرایش تصاویر کنید.

حالا بعد از اینکه تصاویر مورد نظر خود را ثبت کردید، نوبت آن است که آنها را با استفاده از نرم افزارهای ویرایشگر همچون فتوشاپ، ادیت کنید. برای ادیت کردن، از اغراق بیش از اندازه در رنگ ها خودداری کنید، چون مخاطب این را متوجه خواهد شد.

جمع بندی و سخنان پایانی

در این مقاله سعی کردیم به صورت کامل در مورد آموزش عکاسی از مواد غذایی توضیح دهیم. اینکه چه تجهیزاتی برای عکاسی از غذا نیاز داریم، چگونه عکس ها را چینش کنیم، نحوه نورپردازی و در نهایت تنظیمات درست دوربین را برای عکاسی از غذا به شما آموزش دادیم. امیدواریم از آن لذت ببرید و بتوانید تصاویر خوشمزه بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا