عکاسی دنیای بسیار گسترده ای دارد و از حق نگذریم، یک هنر محسوب میشود. هنر ثبت تصاویری که شاید سال های سال باقی بمانند، حتی بعد از مرگ عکاس! اگر شما هم دوست دارید به زمره عکاسان بپیوندید، باید از یک مسیر نه چندان هموار عبور کنید تا تبدیل به یک عکاس حرفه ای شوید. ما در این مطلب، آموزش عکاسی برای مبتدیان را به صورت کامل باز کرده ایم و نکاتی را که هر عکاس در ابتدای راه باید آنها را بداند، منتقل خواهیم کرد. پس توصیه میکنیم که تا انتها همراه این مطلب از مجله ساترین باشید و مطالبی را که در اختیار شما قرار میدهیم، از دست ندهید.
وقتی شما وارد دنیای عکاسی میشوید، دنیایی از اصطلاحات نام برده میشوند که با هیچکدام از آنها شاید آشنا نباشید. اگر بخواهید مطالبی را هم در اینترنت یاد بگیرید، باید چند تا از اصطلاحات اولیه را بدانید تا سردرگم نشوید. پس در قسمت اول آموزش عکاسی برای مبتدیان اصطلاحات را توضیح خواهیم داد و بعد از آن یکسری نکات و ترفندها که برای ابتدای مسیر باید بدانید. همچنین اگر مایل به خرید تجهیزات برای عکاسی مقدماتی هستید، در بخش انتهایی مطلب، آنها را برای شما توضیح خواهیم داد.
آموزش اصطلاحات عکاسی برای مبتدیان
اصطلاحاتی که در عکاسی مورد استفاده قرار میگیرند، گسترده تر از آنچیزی هستند که بخواهید همه آنها را در ابتدا یاد بگیرید. برای همین در این قسمت از آموزش عکاسی برای مبتدیان، سعی کردیم موارد و اصطلاحات ابتدایی که دانستن آنها ضروری است، قرار دهیم تا به سادگی آنها را فرا بگیرید.
1- عمق میدان؛
یکی از از اصطلاحات فنی که در عکاسی زیاد مورد استفاده قرار میگیرد، عمق میدان است. عمق میدان، در واقع به ناحیه های واضح عکس اشاره دارد. وقتی تصویری میخواهیم از یک سوژه ثبت کنیم، هر چقدر سوژه فوکوس و بک آن تار باشد، عمق میدان کمتر است و هرچقدر وضوح سوژه به همراه بکگراند افزایش یابد، اصطلاحا میگوییم عمق میدان افزایش یافته است.
2- بوکه؛
ساده ترین توضیحی که میتوانیم برای بوکه بدهیم، این است که وقتی روی یک سوژه فوکوس انجام میدهید و بک آن تار است، به قسمت های دایره ای شکل و روشن، بوکه گفته میشود. بوکه در عکاسی شب، بیشتر موقعی نمایان است که سوژه در پشت سر خود چند چراغ در دور دست داشته باشد. در روز، این دایره ها کمتر واضح هستند.
3- دیافراگم؛
از این واژه در عکاسی زیاد استفاده میشود و میزان آن با شاخصی به نام (f) اندازه گیری میشود. دیافراگم اندازه باز بودن دهانه لنز را مشخص میکند. طبیعتا باز شدن آن سبب میشود نور بیشتری به سنسور برسد. برای فوکوس کردن و کاهش عمق میدان، میتوان دریچه دیافراگم را بسته تر کرد.
4- نوردهی؛
سنسور دوربین، با استفاده از نور میتواند تصاویر را ثبت کند و به همین علت نور نقش خیلی خیلی مهمی را در عکاسی ایفا میکند. نوردهی در عکاسی، همان میزان تاریکی یا روشنایی تصاویر را مشخص میکند. تنظیم نوردهی در دوربین ها و گوشی های موبایل، با کمک سه عنصر صورت میگیرد، که این 3 عنصر تحت عنوان مثلث نوردهی شناخته میشوند.
5- مثلث نوردهی؛
سه فاکتور برای تنظیم نور در دوربین وجود دارد: ایزو (ISO)، دیافراگم (Aperture) و سرعت شاتر (Shutter Speed). با تغییر هرکدام، میتوانیم نوری که به سنسور دوربین میرسد را افزایش یا کاهش دهیم.
6- سرعت شاتر؛
شاتر اسپید یا سرعت شاتر، یکی از سه ضلع مثلث نوردهی است. با دستکاری سرعت شاتر، میتوان عکس های مختلفی گرفت. مثلا یک نمونه از عکس هایی که با تغییر سرعت شاتر میگیرند، عکس هایی از خط نوری که در ترافیک های ایجاد میشود، است. هر چقدر سرعت شاتر بیشتر باشد، عکس ها بهتر فریز خواهند شد. برای عکاسی از قطره های باران یا عکس های ورزشی از سرعت شاتر بالا استفاده میکنند. اما برای نمایش به هم پیوستگی و جریان حرکت، از سرعت شاتر پایین استفاده میشود.
7- ایزو؛
ایزو هم یکی دیگر از اضلاع مثلث نوری است. در واقع یک جور نور مصنوعی است که در تصاویر ایجاد میشود. با افزایش ایزو، حساسیت الکترون یا پیکسل های سنسور به نور افزایش مییابد و تصویر روشن تر میشود. اما تصاویر با یک نویز مواجه میشوند که در ابعاد بزرگ، این مورد بسیار توی ذوق میزند.
8- هیستوگرام؛
برای اینکه سنجش نور محیط توسط عکاس دقیق تر انجام شود، دوربین های یک نمودار به نام هیستوگرام دارند. با فعال کردن آن، یک نمودار ظاهر میشود که به صورت قله های یک کوه، دیده میشوند. این نمودار نباید به سمت چپ یا راست باشد و باید قله های آن در مرکز نمودار باشند. اینگونه یعنی نور متعادلی وجود دارد. البته هیستوگرام به همینجا ختم نمیشود و کمی باید تخصصی تر بررسی شود.
9- جبران نوردهی؛
یکی دیگر از اصطلاحاتی که باید آن را بلد باشید، جبران نور دهی است. در اینجا، با کمک دوربین و تنظیمات خودکار آن، میتوانید با اولویت سرعت شاتر یا دیافراگم عکاسی کنید و تعیین کنید که تصاویر تیره تر باشند یا روشن تر. اگر نور تصویر کم باشد، دوربین میتواند آن را برای شما افزایش دهد. معمولا روی چرخ دنده بالای دوربین، این مود با (Av) مشخص شده است و با قراردادن روی آن، میتوانید از دوربین برای تنظیم نوردهی کمک بگیرید.
10- فرمت عکاسی؛
در دوربین های دیجیتال، برای ثبت تصاویر دو نوع فرمت وجود دارد. فرمت (Raw) و فرمت (Jpeg). بهترین فرمت برای ثبت تصاویر، (Raw) است چرا که همان عکسی را به ما میدهد که سنسور آن را ثبت کرده است و به علاوه اینکه دست ما برای ویرایش عکس هایی با این فرمت بسیار باز تر است.
فعلا تا اینجا این اصطلاحات در آموزش عکاسی برای مبتدیان کفایت میکند. برای آشنایی با اصطلاحات بیشتر، ما در مقاله ای به نام اصطلاحات مهم عکاسی به آن پرداخته ایم. توصیه میکنیم در این مقاله بیشتر راجع به اصطلاحات تخصصی تر بخوانید.
آموزش عکاسی برای مبتدیان با چند نکته و ترفند!
در این قسمت، در مورد آموزش عکاسی برای مبتدیان و فوت و فن هایی که در ابتدای مسیر به آن نیاز دارید، خواهیم پرداخت.
این مطلب در ادامه به روز رسانی میشود، امیدواریم بتوانیم با تجربیات بیشتر، این مطلب را برای شما پربار تر کنیم.