فهرست عناوین محتوا

آموزش عکاسی با دوربین کانن (Canon) برای همه

در این مطلب از آکادمی ساترین، قصد داریم به آموزش عکاسی با دوربین کانن بپردازیم. تمامی نکات و ترفندهایی که باید برای عکاسی با دوربین کانن بدانید را در این مقاله گردآوری کرده ایم. امیدواریم بتوانید بیشترین استفاده را از این مطلب ببرید و نکات خوبی را فرا بگیرید.

قبل از شروع هر نوع یادگیری و آموزش عکاسی با دوربین کانن بهتر است کمی درباره ماهیت و عملکرد این نسل از دوربین‌ها بدانید.

روش کارهمه دوربین‌های دیجیتال اساسا یکسان بوده و به این صورت است که ابتدا نور توسط یک لنز جمع‌آوری و متمرکزمی‌شود و سپس بر روی یک حسگر دیجیتال ضبط می‌شود، سپس حسگر آن اطلاعات نور را در یک فایل تصویری ذخیره می‌کند که در نهایت شما می‌توانید آن را مشاهده و ویرایش کنید.

تفاوت بین دوربین‌های DSLR و سایر دوربین‌های موجود در بازار این است که دوربین‌های DSLR دارای سیستم آینه و منشور داخلی هستند.

اگر لنز را از روی این دوربین‌ها بردارید و به داخل پایه لنز نگاه کنید، آینه ای را با زاویه 45 درجه خواهید دید که نور را منعکس می‌کند.

با ظهور سنسورهای دیجیتال دوربین‌های DSLR تا حد زیادی جایگزین دوربین‌های SLR شدند. تفاوت اصلی این است که آنها به جای یک رول فیلم، یک سنسور دیجیتال داخلی دارند اما همچنان، سیستم منشور و آینه بخش کلیدی طراحی این نوع دوربین‌هاست.

از گذشته تا به امروز کمپانی‌های مطرح و برندهای مختلفی به تولید دوربین‌های عکاسی مشغول هستند که یکی از این شرکت‌های پرآوازه کانن (CANON) است.

نحوه کار با دوربین کانن

کانن در سال 1937 تأسیس شد و به طور تخصصی توانست طیف گسترده ای از دوربین‌ها را در طول دهه‌ها عرضه کند.

در این کمپانی از سال 1934 کار بر روی اولین دوربین 35 میلی متری آغاز شد و از آن زمان تاکنون کانن از دوربین‌های شاتر و دوربین‌های سینمایی به دوربین‌های کامپکت، دوربین‌های بازتابی تک لنز دیجیتال (DSLR) و اکنون به طراحی دوربین‌های بدون آینه تبدیل شده است.

و همانطور که می‌دانید در حال حاضر کانن یکی از برندهای جهانی و مطرح در دوربین‌های دیجیتال و سایر ملزومات عکاسی به ویژه در کشور ایران است.

تا حدودی با کمپانی کانن (کنون) آشنا شدید، حالا بهتر است به سراغ نکات و اصول عکاسی با دوربین کانن برویم تا شما بتوانید به صورت تئوری وارد دنیای عکاسی با این دوربین شوید.

لازم به ذکر است که برای عکاسی صنعتی و تبلیغاتی از دوربین کانن نیز استفاده می شود و این آموزش برای همه قشر عکاسان، مناسب خواهد بود. چرا که دوربین کانن یک دوربین کاربردی است.

اصول اولیه و آموزش عکاسی با دوربین کانن

بسیاری از مبتدیان با دوربین عکاسی کانن خود بر روی حالت “خودکار” عکاسی را آغاز می‌کنند و این حالت خودکار به دوربین این امکان را می‌دهد که تنظیمات خود را با توجه به شرایط فضای مورد نظر تطبیق دهد و تصمیم بگیرد که چگونه باید عکس گرفته شود، نه اینکه عکاس با توجه به سوژه و نور کنترل خلاقانه ای بر روی دوربین داشته باشد.

هیچ ایرادی در این وجود ندارد، زیرا قبل از هر چیز باید از عکس گرفتن لذت ببرید؛ اما به مرور با فراگیری آموزش دوربین عکاسی کانن و یادگیری نحوه استفاده حداکثری از قابلیت‌های دوربین خود مهارت خود در عکاسی را افزایش دهید.

هنگامی که برای اولین بار دوربین عکاسی کانن را برای عکس گرفتن انتخاب می‌کنید، باید به خاطر داشته باشید که برخی تنظیمات دوربین بسته به مدل دوربینی که تهیه کردید کمی متفاوت است، اما به طورکلی اکثر دوربین‌های کانن دارای تنظیمات یکسانی هستند.

آموزش عکاسی با دوربین کانن ( کنون) به صورت کامل

در کنار برخی از اصطلاحات عکاسی شما باید با تنظیمات اولیه ای که برای عکاسی لازم است نیز آشنا شوید؛ سرعت شاتر، نوردهی، دیافراگم و محدوده ISO و وایت بالانس از جمله مهم ترین این عباراتند.

تنظیمات دیافراگم در دوربین کانن:

دیافراگم دوربین به نور اجازه ورود می‌دهد و اندازه آن با f-stop یا f-number ثبت می‌شود.

اعداد F یا دیافراگم دوربین کانن که به صورت کسری بیان می‌شود، دیافراگم بخشی از لنز دوربین است و این قسمت را می‌توان برای تغییر عمق میدان تغییر داد زیرا وضوح (یا تاری) تصویر را تعیین می‌کند، مانند تعریف یک شی و محو کردن پس زمینه.

تنظیمات سرعت شاتر در دوربین کانن:

سرعت شاتر تعیین می‌کند که سنسور دوربین چه مدت در معرض نور قرار می‌گیرد (زمان نوردهی).

به طور کلی، شما باید برای عکاسی با دوربین کانن به صورت متحرک یا اکشن سرعت شاتر بالاتری داشته باشید.

به عنوان مثال، 1/2 به این معنی است که شاتر برای نیم ثانیه باز می‌شود، در حالی که 1/5000 یک پنج هزارم ثانیه است. به عنوان یک قاعده کلی، هر چه عدد دوم بیشتر باشد، سرعت شاتر بیشتر است.

سرعت شاتر آهسته برای شرایط نور کم و عکاسی در شب بهتر است، در حالی که سرعت شاتر بالاتر باید برای عکس‌های روزانه، زنده و اکشن استفاده شود.

آموزش تنظیم سرعت شاتر در دوربین کانن ( کنون)

 تنظیمات ایزو (ISO) در دوربین کانن:

از ایزو برای تغییر میزان حساسیت دوربین به نور استفاده می‌شود.

به عبارت ساده، هر چه ISO بالاتر باشد، تصویر روشن تر است و هر چه ISO کمتر باشد، تصویر تیره تر است. دوربین‌های Premium Canon ممکن است محدوده ISO 100 تا 102400 داشته باشند، اگرچه مدل‌های میان رده دوربین‌های کانن بین 100-1600 بازه دارند.

عمق میدان در دوربین کانن:

عمق میدان فاصله بین نزدیکترین و دورترین اجسام است که می‌توانید با تغییر تنظیمات دیافراگم یا تعویض لنز، این مورد را تغییر دهید.

تمیز کردن دوربین کانن قبل از هر کاری

بهترین فرمت عکاسی در دوربین کانن:

فرمت RAW یک فرمت فایل است (مانند JPG یا PNG) که عکاسان اغلب این فرمت را ترجیح می‌دهند زیرا تصاویر فشرده نمی‌شوند و بنابراین این تصاویر منبع اطلاعات زیادی را ذخیره می‌کنند و در حین ویرایش تصاویر با نرم افزارها، هرچه اطلاعات بیشتر باشد، دست عکاسان بازتر است.

حالت ها یا مودهای عکاسی در دوربین کانن:

عبارت‌های دیگری که در مورد حالت‌های عکاسی با دوربین کانن است اغلب به این صورتند:

  • A+ یا حالت خودکار هوشمند: این حالت به دوربین این امکان را می‌دهد که به طور خودکار تمام تنظیمات مناسب را برای عکس انتخاب کند.
  • M یا حالت دستی: اکثر عکاسان حرفه ای از این حالت برای کنترل دستی و دقیق تنظیمات دوربین برای نوردهی، از جمله ISO، سرعت شاتر و دیافراگم استفادهمی‌کنند.
  • Av  که به عنوان اولویت دیافراگم نیز شناختهمی‌شود، به شما امکانمی‌دهد با انتخاب یک عدد F خاص، عمق میدان کم یا عمیق را تنظیم کنید و در این حالت خود دوربین سرعت شاتر را انتخاب می‌کند.
  • سرعت شاتر و ترکیب دیافراگم را برای شما کنترل می کند، اما شما همه تنظیمات دیگر را به صورت دستی کنترل می‌کنید.
  •  C1/C2/C3 این حالت که در برخی از دوربین‌های Canon DSLR یافت می‌شوند، به عکاس اجازه می‌دهند تنظیماتی را که می‌خواهند برای استفاده در آینده ایجاد کرده و ذخیره کند.

آموزش حالت های خودکار و نیمه خودکار در دوربین کانن

نکات مهم در هنگام استفاده از لنز برای عکاسی با دوربین کانن

به طور کلی برای دوربین‌های DSLR از لنزهایی استفاده می‌کنند که می‌توانید آن‌ها را تغییر دهید.

عکاسان مبتدی برای عکاسی با دوربین کانن باید بتوانند لنزهای دوربین خود را به خوبی کنترل کنند تا از هرگونه آسیب حفظ شوند و هنگام اتصال لنز به بدنه دوربین، حتما اطمینان حاصل کنید که لنز به درستی به دوربین کانن متصل شده است.

لنزها دارای دو پوشش در قسمت جلو و پشت هستند تا از گرد و غبار و خراشیدگی ناخواسته به خوبی محافظت شوند.

برای باز کردن محافظ‌های لنز بهتر است ابتدا درپوش جلویی را روی آن نگه دارید و محافظ قسمت پشتی لنز دوربین عکاسی کانن را به آرامی‌باز کنید.

لنزهای دوربین عکاسی کانن معمولا با یک نقطه سفید یا قرمز در بازار عرضه می‌شوند که به شما نشان می‌دهد چگونه لنز و بدنه دوربین را به درستی تراز کنید  و شما باید این نقطه را با نقطه ای که در بدنه دوربین کانن خود می‌بینید مطابقت دهید.

لنز را بر روی بدنه قرار دهید و آن را به سمت دکمه بچرخانید؛ هنگامی‌که لنز به درستی نصب شده باشد، باید صدای کلیک بشنوید.

برای برداشتن لنز در دوربین‌های عکاسی کانن، یک دکمه در نزدیکی شیار لنز وجود دارد که باید این دکمه را فشار داده و نگه دارید تا به آرامی‌لنز را از دکمه دور می‌کنید.

سپس زمانی که فاصله کافی بین لنز و بدنه دوربین کانن ایجاد کردید، باید لنز را به سمت بیرون کشیده و دکمه دوربین را رها کنید؛ فراموش نکنید که در انتها درب محافظ پشت لنز را به خوبی درجای خود بپیچید.

هرگز از لباس، حوله یا دستمال مرطوب برای تمیز کردن لنز دوربین خود استفاده نکنید، با این کار به شیشه ظریف دوربین آسیب وارد می‌کنید که منجر به خراش و صدمه به دوربین می‌شوید.

بهتر است به جای آن، از یک پارچه میکروفایبر یا دستمال‌های تمیزکننده‌ مخصوص دوربین استفاده کنید.

 

آموزش کار با دوربین کانن برای همه

یادگیری تنظیمات و حالت‌های مختلف برای عکاسی با دوربین کانن مهم است.

هنگامی که برای اولین بار دوربین DSLR جدید خود را از جعبه بیرون می‌آورید، متوجه خواهید شد که دکمه‌های مختلف و زیادی دارد و ممکن است کمی گیج شوید به همین دلیل است که به تمامی‌افراد مبتدی توصیه می‌شود به جای استفاده از دوربین در حالت خودکار(Atuo mode) به سراغ آموزش دوربین عکاسی کانن بروید.

درست است که در اکثر مواقع، عکاسی با دوربین کانن در حالت خودکار واقعاً به خوبی عمل می‌کند و تصاویر خروجی مطلوبی بر جای می‌گذارد؛ اما با این حال، این بدان معناست که نمی‌توانید همه چیز را به دوربین بسپارید، مواقعی پیش می‌آید که نیاز است تا این تنظیمات دوربین را خودتان انجام دهید و دوربین را از حالت خودکار خارج کنید.

عکاسی یک مهارت است و یادگیری نحوه عملکرد دوربین فرآیندی است که به زمان و تمرین نیاز دارد.

پاسخ به یک سوال مهم: آیا همه دوربین‌های کانن برای عکاسان مبتدی مناسب هستند؟

اغلب افراد مبتدی در هنگام خرید دوربین‌های مارک کانن با تنوع زیادی از دوربین‌ها و لنزهای Canon روبه‌رو می‌شوند که لازم است ابتدا کمی‌درباره خصوصیات برخی مدل‌های دوربین‌های این برند بدانید.

  • مدلCanon EOS R10 از بهترین دوربین‌های سطح پایه در مجموعه دوربین‌های کانن است.

سبک وزن با رابط کاربری و کنترل‌های قابل دسترس، ارگونومی‌خوب و صفحه نمایش کاملاً متناسب است.

این مدل یک دوربین فیلمبرداری با کیفیت ضبط 4k تا 60 فریم در ثانیه است و این یکی از بهترین دوربین‌های کانن برای مبتدیان و تازه‌کاران است که نسبت به قیمت آن ویژگی‌های قابل قبولی را ارائه می‌دهد.

  • دوربین کانن EOS R50 یک دوربین روزانه یا مسافرتی عالی با طراحی بسیار سبک و قابل حمل است.

همچنین یکی از بهترین دوربین‌های کانن برای مبتدیان یا کسانی است که می‌خواهند از عکاسی با گوشی هوشمند ارتقا یابند.

این مدل به کمک کنترل‌های ساده و حالت‌های خودکار عکاسی کیفیت تصویر قابل توجهی در بین دوربین‌های هم رده‌ خود دارد.

  • دوربین مدل Canon EOS R7 یکی از بهترین دوربین‌های APS-C و یک دوربین همه کاره است.

با حداکثر سرعت شاتر (15 فریم در ثانیه)، برای سوژه‌های سریع مانند پرندگان و سایر حیات وحش عالی است. یک سیستم فوکوس خودکار پیشرفته داشته و ضبط 4K با حداکثر سرعت 60 فریم در ثانیه را به همراه دارد.

جمع بندی و سخنان پایانی

دوربین کانن یکی از پرکاربرد ترین دوربین های عکاسی و فیلمبرداری در ایران است و در بین عکاسان ایرانی از محبوبیت بالایی برخوردار است. آموزش عکاسی با دوربین کانن، قطعا کاربردی است، چرا که شما را برای ورود به بازار کار پر متقاضی در حوزه های مختلف، به جهت کارهای رسانه ای آماده می کند.

امیدواریم از این مطلب که درباره آموزش عکاسی با دوربین کانن (کنون) نوشته بودیم، لذت برده باشید و در آینده بتوانید از تمامی این آموزش ها به نحو احسن استفاده ببرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا