آموزش عکاسی از تجهیزات صنعتی به صورت حرفه ای و تخصصی

چگونه می‌توان از تجهیزات صنعتی عکس گرفت؟ بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی از تجهیزات صنعتی چیست؟ به چه لوازمی برای عکاسی از تجهیزات صنعتی نیاز داریم؟ بهترین لنز و دوربین برای عکاسی صنعتی کدامند؟ با ما همراه باشید، چرا که قصد داریم در این مقاله از مجله اینترنتی ساترین، به آموزش عکاسی از تجهیزات صنعتی بپردازیم. توجه داشته باشید که این مقاله، زیر نظر استاد شجاع الدین آقایی نگارش شده است و پشت آن بیش از 2 دهه تجربه و سابقه قرار دارد که قرار است به شما به صورت رایگان منتقل شود.

عکاسی از تجهیزات صنعتی را در واقع باید یکی از بخش های عکاسی صنعتی حرفه ای دانست. مشتری یا کارفرما برای نمایش محصولات خود یا استفاده از آنها در قالب های گرافیکی، به تصاویر محصولات و تجهیزات صنعتی نیاز دارد. بنابراین شما به عنوان یک عکاس باید بتوانید به بهترین نحو، درخواست مشتری را پاسخ دهید.

عکاسی از تجهیزات صنعتی، دارای فوت و فن های خاص خودش است و کمی با سایر محصولات متفاوت است. ممکن است ابعاد برخی از تجهیزات صنعتی، بسیار بزرگتر از آنچیزی باشد که در تصور ما است. اما به هر حال، اگر به نکات عکاسی صنعتی واقف باشید، می‌توانید تصاویر خیلی خوبی را ثبت نمایید.

اینجا تمامی آنچه که نیاز دارید را در قالب آموزش عکاسی از تجهیزات صنعتی در  اختیار شما قرار خواهیم داد. پس حتما سعی کنید از این نکات برای بهتر شدن عکاسی تجهیزات صنعتی استفاده نمایید.

همانطور که گفتیم، تمامی نکات، تجربیات استاد شجاع الدین آقایی است که به شما منتقل خواهند شد.

صفر تا صد آموزش عکاسی از تجهیزات صنعتی

در اینجا به طور کامل به اینکه به چه دوربین نیاز داریم، کدام لنز مناسب تر است، نحوه نورپردازی باید چگونه باشد و چگونه دوربین را تنظیم کنیم، پاسخ خواهیم داد.

توجه داشته باشید که عکاسی از تجهیزات صنعتی، کار هر شخصی نیست. جزئی از عکاسی تخصصی و حرفه ای به شمار می‌رود که بدون شک، پول خوبی هم بابت آن پرداخت خواهد شد. اما در عوض، کارفرما توقع خروجی حرفه ای از ما دارد و ما باید بتوانیم به عنوان عکاس، انتظارات مشتری را برآورده کنیم.

هر چقدر خروجی حرفه ای تر ارائه کنید، تضمین برای گسترده تر شدن بازار شما وجود خواهد داشت.

پس، علاوه بر تجهیزات درست، باید مهارت و تجربه عکاس هم به قدر کافی بالا باشد که بتواند تصاویر خلاقانه و چشم نواز را ثبت کند.

توجه داشته باشید که عکاسی از محصولات صنعتی می‌تواند به دو بخش تقسیم شود:

  • عکاسی از تجهیزات صنعتی با پس زمینه سفید
  • عکاسی از تجهیزات صنعتی در فضای زنده و به صورت دکوراتیو

در هر دو صورت، شما باید بتوانید عکاسی را انجام دهید. مورد اول بیشتر فضای استودیویی یا شبه استودیویی نیاز دارد و باید با بکگراند سفید و نورپردازی دقیق صورت بگیرد.

اما مورد اول، معمولا در فضای کارخانه ها یا محیط های صنعتی، عکاسی از تجهیزات انجام خواهد شد که باید طبیعتا در جریان باشید.

ما در هر صورت، شما را برای عکاسی از تجهیزات و محصولات صنعتی، راهنمایی خواهیم کرد و به شما خواهیم گفت که در هر سبک عکاسی، باید چه کار کنید.

در ابتدا به این بپردازیم که به چه دوربینی برای عکاسی صنعتی نیاز داریم؟

1- دوربین مناسب عکاسی از تجهیزات صنعتی را آماده کنید.

برای انتخاب دوربین عکاسی، قطعا هرچقدر به سمت دوربین های نسل جدید بروید، بهتر است. دوربین های رایج امروزی در دو دسته بدون آینه و DSLR قرار می‌گیرند.

دوربین های بدون آینه نسل جدیدی هستند که در آنها ویزور آنالوگ نیز به واسطه نبود آینه، حذف شده و جای خود را به ویزورها یا چشمی های دیجیتال داده است. در این دوربین ها، به خاطر عدم وجود آینه، بدنه جمع و جورتر شده و وزن دوربین هم به طور قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.

دوربین های بدون آینه، گرانتر هستند، اما شاید برای افراد معمولی و مبتدی، شاید تفاوت چندان بین این دو نوع دوربین نباشد.

اگرچه هنوز هم خیلی از عکاسان حرفه ای، استفاده از دوربین های DSLR را به دوربین های بدون آینه ترجیح می‌دهند.

اما پیشنهاد ما برای عکاسی از تجهیزات صنعتی، مدل های دوربین زیر است:

  • سونی آلفا 7 یا (Sony A7R IV): این دوربین یکی از بهترین مدلهای دوربین بدون آینه برای عکاسی صنعتی است که استفاده از آن در ایران هم رواج یافته است. دارای حسگر فول فریم است و با دقت 61 مگاپیکسل تصویربرداری می‌کند. ضمن اینکه به خاطر داشتن قابلیت 4K، می‌توان از آن برای فیلمبرداری از پروژه های صنعتی نیز استفاده نمود. ضمن اینکه عملکرد این دوربین در فوکوس خودکار بسیار فوق العاده است.
  • کانن R5 (Canon EOS R5 ): یکی دیگر از دوربین هایی که به تازگی بین تصویربرداران حرفه ای محبوب شده است، دوربین بدون آینه کانن یعنی مدل R5 است. این دوربین توانایی ثبت تصاویر با کیفیت 45 مگاپیکسلی را با یک حسگر فول فریم دارد. با وجود کیفیت 8K، می‌توانید فیلمبرداری حرفه ای با این دوربین داشته باشید.
  • فوجی فیلم GFX 100S: در این میان، یکی از حرفه ای ترین و باکیفیت ترین انتخاب هایی که می‌توانید برای عکاسی از تجهیزات صنعتی داشته باشید، دوربین فوجی فیلم GFX 100S است که امکان تصویربرداری با کیفیت 102 مگاپیکسلی را برای کاربران فراهم می‌کند. توجه داشته باشید این دوربین، یک دوربین قطع متوسط است. همچنین قابلیت فیلمبرداری 4K در این دوربین فراهم شده است.

از دیگر مدل های بسیار حرفه ای که می‌توانید برای عکاسی صنعتی استفاده نمایید، که از به روزترین و باکیفیت ترین دوربین های موجود در جهان هستند، عبارتند از:

  • دوربین hasselblad x2d 100c
  • دوربین حرفه ای فوجی فیلم gfx 50s ii
  • دوربین پیشرفته hasselblad 907x 50c
  • دوربین Phase One Xt
  • دوربین phaseone xf iq4 150mp ( با کیفیت تصویربرداری 150 مگاپیکسلی)

و گزینه های دیگری که احتمالا برای عکاسی صنعتی حرفه ای، در سراسر جهان به عنوان به روزترین سیستم های تصویربرداری و عکاسی، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در این میان، اما گزینه های ساده تر که کار با آنها آسان تر باشد نیز وجود دارند. علاوه بر اینکه قیمتشان نیز مناسب تر است. اگر عکاس مبتدی هستید، این گزینه ها برای شما مناسب هستند:

  • دوربین نیکون 850d؛
  • دوربین سونی a1؛
  • دوربین کانن 5D Mark IV؛

اما به هر حال، باید مهارت خود را ارتقا بدهید تا بتوانید در آینده از به روزترین دوربین های موجود در دنیا برای عکاسی از تجهیزات صنعتی استفاده کنید.

قطعا کیفیت دوربین هایی که دارای مگاپیکسل بالاتری هستند، قابل مقایسه با دوربین های معمول و رایج بازار نیست، اما برخی از کارفرماها، از یک جا به بعد، افزایش کیفیت را تشخیص نمی‌دهند. بنابراین نیازی نیست که حتما از دوربین های سطح بالا مثل فوجی فیلم یا Phase one استفاده نمایید.

2- لنز مناسب عکاسی صنعتی را انتخاب کنید.

بدون شک، انتخاب لنز هم برای عکاسی صنعتی بسیار مهم است. بستگی به ابعاد تجهیزات می‌توانید لنز مورد نظر خود را انتخاب کنید. دو نوع لنز پرایم و زوم می‌توانند برای عکاسی از تجهیزات صنعتی مورد استفاده قرار بگیرند، اما بدون شک، تصاویری که با لنز پرایم ثبت می‌شوند، دارای نور بیشتر و خروجی شارپ تری خواهند بود.

لنزهای زوم، به خاطر دامنه وسیع فاصله کانونی، برای عکاسان تازه کار که نمی‌دانند قرار است از چه چیزی و با چه حجمی عکس بگیرند، مناسب تر خواهد بود. لنزهای واید به تله یا واید به نرمال، گزینه های مناسب برای عکاسی از تجهیزات صنعتی خواهند بود.

گزینه های زیر را به عنوان لنز مناسب عکاسی تجهیزات صنعتی به شما پیشنهاد خواهیم کرد.

  • لنز 50 میلی متری کانن (f/1.8): بدون شک، یکی از بهترین لنزهایی که می‌توانید برای عکاسی صنعتی استفاده کنید، لنز 5 میلی متری است. این لنز دارای فاصله کانونی ثابت است و در دسته لنزهای پرایم قرار می‌گیرد. از این لنز، می‌توان برای تصویربرداری از تجهیزات صنعتی، استفاده کرد. به خاطر گشودگی قابل توجه دهانه دیافراگم در این لنز، انتظار تصاویر شارپ تری را خواهیم داشت.
  • لنز 35 میلی متری (f/1.4): انتخاب بعدی، کمی وایدتر است و برای عکاسی از تجهیزات بزرگ و غول پیکر می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. برای مثال ماشین آلات، دستگاه ها و تجهیزاتی که سایز بزرگی دارند را می‌توان با استفاده از لنز پرایم 35 میلی متری تصویربرداری نمود.
  • لنز ماکرو 60 میلی متری (f/2.8): این لنز را برای آن دسته از تجهیزات صنعتی پیشنهاد می‌کنیم که دارای جزئیات بیشتری هستند و نمایش این جزئیات برای مخاطب حائز اهمیت است. لنزهای پرایم ماکرو، برای بزرگنمایی جزئیات مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • لنز 18-55 میلی متری (f/3.5-5.6 III): از دیگر لنزهای مناسبی که می‌توان برای عکاسی صنعتی مورد استفاده قرار داد، لنز 18-55 میلی متری است و حداکثر گشودگی دیافراگم آن f/3.5-5.6 می‌باشد. این لنز برخلاف لنزهای بالا، دارای فاصله کانونی متغیر است و برای افراد مبتدی، قابلیت های ساده تری را برای عکاسی از تجهیزات صنعتی ایجاد می‌کند.
  • لنز 18-135 میلی متری f/3.5-5.6)) : این لنز، جزء لنزهای زوم واید به تله است و در واقع به خاطر گستردگی دامنه فاصله کانونی، می‌توان گفت یک لنز همه کاره است. از تصاویر واید تا تصاویر تله را می‌توان با استفاده از این لنز، ثبت کرد. برای عکاسان مبتدی، کار با این لنز پیچیدگی خاصی نخواهد داشت. اگر در ابتدای راه عکاسی هستید، این لنز برای شما مقرون به صرفه خواهد بود.

اما ممکن است شرایط اقتضا کند که شما مجبور باشید از نوع لنزهای دیگری استفاده کنید. به همین دلیل، ما همواره توصیه می‌کنیم که حتما یک بازدید و سرکشی از پروژه داشته باشید تا دستتان بیاید در روز موعود، به چه تجهیزاتی نیاز خواهید داشت.

3- تجهیزات نورپردازی که احتیاج دارید!

برای عکاسی از تجهیزات صنعتی، شما باید در سرکشی متوجه شوید به چه نورهایی نیاز دارید. معمولا نور محیط نامتوازن است، به همین دلیل، باید از نور مصنوعی برای متوازن سازی نور استفاده شود تا بتوانید تصاویر باکیفیتی را ثبت کنیم.

معمولا در تصویربرداری، از چهار نوع نور استفاده می‌شود:

  • Fill light
  • Key Light
  • Background Light
  • Back Light

احتمالا از هر کدام، می‌توانید نوع کاربرد آنها را متوجه شوید.

نورهای اصلی ما کی لایت ها هستند. با استفاده از کی لایت، باید در یک زاویه مشخص ( که معمولا 45 درجه بهترین زاویه است) نور به محصول بتابد.

همچنین در عکاسی از محصول، به نورهای فیل لایت یا پرکننده نیز احتیاج داریم. این نورها مکمل نور اصلی هستند.

برای حذف سایه، علاوه بر چینش هوشمندانه نورها، باید از نورهای بک و بکگراند لایت هم استفاده شود.

نور تابیده شده به تجهیزات صنعتی باید فوق العاده نرم باشند تا تصویر ما را نسوزانند. به همین دلیل به شما پیشنهاد می‌کنیم که از مواردی همچون:

  • اکتاباکس
  • سافت باکس
  • اس ام دی

استفاده کنید.

برای کنترل بازتاب نور، می‌توانید از رفلکتور هم استفاده کنید.

همچنین برخی از عکاسان از یک فلاش اکسترنال هم استفاده می‌کنند. فلاش ها می‌توانند در لحظه عکاسی نور را به محصول و تجهیزات به صورت پرتابی، بتابانند.

4- از یک فون عکاسی برای ایجاد یک بکگراند مناسب استفاده کنید.

اگر قرار است عکاسی محصول با زمینه سفید انجام دهید، بدون شک نیاز به یک بافت مناسب برای پس زمینه خواهید داشت. ما در مقاله ای به انواع فون عکاسی پرداخته ایم که می‌توانید در مورد بهترین نوع فون ها، مطالعه فرمایید.

فون شطرنجی سفید، بدون شک به خاطر ویژگی هایی که دارد، انتخاب هوشمندانه ای برای ایجاد بکگراند عکاسی خواهد بود. همچنین پارچه مخمل سفید به خاطر جذب نور بالا، گزینه مناسبی برای استفاده در پس زمینه عکاسی خواهد بود.

در یک شرایط کاملا پایدار، پس زمینه را سرپا کنید و حالا با نورپردازی درست و فاصله مناسب تجهیزات از پس زمینه، اقدام به تصویربرداری نمایید.

5- تنظیمات دوربین خود را برای عکاسی از تجهیزات صنعتی بهینه سازی کنید.

در این قسمت از آموزش عکاسی از تجهیزات صنعتی، یاد می‌گیرید که بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی محصولات صنعتی کدام خواهد بود.

تنظیمات دوربین را برای عکاسی صنعتی، به شرح زیر تغییر دهید:

  • تنظیمات دیافراگم را در بازه ای بین f/8 تا f/11 قرار دهید.
  • ایزو را روی پایین ترین حالت ممکن قرار دهید. ( معمولا در دوربین های امروزی مقدار آن 50 است)
  • سرعت شاتر را روی مقدار 1/125 تنظیم نمایید.
  • فرمت تصویربرداری را روی Raw تنظیم نمایید.
  • مقدار وایت بالانس را بین 5300 تا 5800 قرار دهید.

حالا با استفاده از این تنظیمات، به شرط نورپردازی درست، بهترین تصویربرداری را از محصولات خواهید داشت.

6- سعی کنید روی پایه عکاسی کنید.

برای اینکه کیفیت تصاویر از دست نرود، علاوه بر نورپردازی بهینه و درست، باید تلاش کنید در هنگام فشردن دکمه شاتر، کمترین لرزش رقم بخورد. بنابراین، سعی کنید از یک سه پایه عکاسی استفاده کنید و کمتر روی دست عکس بگیرید.

همچنین توصیه می‌کنیم که دوربین را به لپ تاپ وصل کنید تا بتوانید جزئیات را در یک مانیتور بزرگ تر مشاهده کنید تا هر گونه نقص در تصویر را بتوانید در لحظه برطرف کنید و خروجی نهایی را بدون نقص تحویل دهید.

برخی از عکاسان حرفه ای، برای عکاسی ثابت و بدون لرزش روی پایه، از ریموت شاتر استفاده می‌کنند که این را هم به شما توصیه می‌کنیم.

جمع بندی و سخنان پایانی

تا اینجا با آموزش عکاسی از تجهیزات صنعتی در خدمت شما بودیم و سعی کردیم به صورت ساده و روان شده، توضیح دهیم که چگونه می‌توانید در بهترین شرایط، عکاسی صنعتی حرفه ای را از تجهیزات و محصولات موجود انجام دهید.

شایان ذکر است که این آموزش از صفر تا صد نحوه عکاسی از تجهیزات صنعتی را برای شما شرح داد و تمامی مطالب زیر نظر استاد شجاع الدین آقایی نگارش شدند. از این رو، مطالب به صورت علمی و تجربی به شما منتقل شدند تا شما بتوانید از تجربیات ایشان برای کوتاه شدن مسیر موفقیت خود در هنر عکاسی استفاده نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا