عکاسی از لباس و پوشاک، چیز پیچیده ای نیست اما یک سری نکاتی در آن وجود دارد که باید رعایت شوند تا بتوان بهترین خروجی را ارائه داد. ما در اینجا آموزش عکاسی از لباس و پوشاک را قرار داده ایم تا به وسیله آن به بهترین نحو، این نکات را رعایت کنید و عکاسی از پوشاک را انجام دهید. فرقی نمیکند که عکاس حرفه ای هستید یا میخواهید برای فروشگاه یا صفحات مجازی خود عکاسی کنید، ما این آموزش را به گونه ای بیان کرده ایم که برای عموم قابل درک باشد.
چرا آموزش عکاسی از لباس و پوشاک؟
خوراک، پوشاک و مسکن را سه نیاز اصلی انسان میدانند. با توجه به اینکه پوشاک، نیاز انسان است، پس طبیعتا فروشگاه های زیادی وجود دارند تا این نیاز را تامین کنند و لوب کلام اینکه، کسب و کارهای زیادی در حوزه لباس و پوشاک فعال هستند و آنهایی که دارای صفحات اینترنتی یا سایت هستند، به شدت به عکاسی از پوشاک و لباس، احتیاج دارند. اکثر فروشگاه های لباس و پوشاک، به صورت حضوری فروش خود را انجام میدهند، اما درصد کمی هم هستند که در زمینه فروش آنلاین، فعال هستند. پس همانطور که متوجه شدید، قراردادن آموزش عکاسی از لباس و ترفندهایی که در آن وجود دارد، بیراه نیست و قطعا به درد افراد زیادی میخورد. چه آنها که میخواهند از این راه برای استودیو عکاسی خود مشتری کسب کنند، چه افرادی که میخواهند خودشان عکاسی از پوشاک را برای پیج یا سایتشان انجام دهند.
برای رسیدن به یک عکس خوب از پوشاک، باید راهی را طی کنید که در مرحله به مرحله آن نکاتی وجود دارد که رعایت آنها بسیار کمک کننده است. ما تمامی این نکات را در قالب آموزش عکاسی از لباس، در این مطلب به شما منتقل خواهیم کرد. البته پنهان نماند که مبحث عکاسی از پوشاک، یک مبحث گسترده در عکاسی حرفه ای صنعتی و تبلیغاتی است و ما در این قسمت که قسمت اول سری آموزش های عکاسی از پوشاک است، در مورد آموزش عکاسی از لباس در استودیو صحبت خواهیم کرد و در قسمت های بعدی، نکاتی را برای عکاسی از لباس در فضای باز خواهیم گفت.
آموزش عکاسی از لباس و پوشاک به صورت مرحله به مرحله؛
در آموزش عکاسی از پوشاک در استودیو، کار شما در نور پردازی راحت تر است و وقتتان هم برای ثبت یک عکس خوب بیشتر است. در عکاسی از لباس در فضای باز، مشکلی که وجود دارد نوسان نور است و شما باید به گونه ای زمان را تنظیم کنید که بتوانید در گلدن تایم روز ( که معمولا طلوع آفتاب یا ساعتی قبل از غروب آفتاب است) عکاسی را انجام دهید.
در استودیو، این مشکل وجود ندارد و شما میتوانید طبق مراحل زیر، به یک خروجی خوب از لباس های مد نظر خود دست پیدا کنید:
1-تجهیزات مورد نیاز عکاسی از پوشاک را آماده کنید؛
برای عکاسی از لباس در استودیو، نیازمند یک سری تجهیزات هستیم. این تجهیزات شامل وسایل نورپردازی، دوربین، لنزها و غیره میشود. تجهیزات مورد نیاز عکاسی از پوشاک عبارتند از:
- دوربین عکاسی حرفه ای؛
- لنز تله یا نرمال؛
- سه پایه عکاسی؛
- فوم برد؛
- رگال برای لباس ها؛
- گیره؛
- چوب لباسی؛
- نور کی لایت (Key light)؛
- نور فیل لایت (Fill light)؛
- نور هد لایت؛
- نور بک لایت؛
- نور بک گراند لایت؛
- سافت باکس یا اکتا باکس؛
اگر قرار است عکاسی از مانکن یا مدلینگ داشته باشید، باید مانکن متناسب با لباس ها را تهیه کنید و برای مدلینگ، مدل را با هماهنگی قبلی در صحنه آفیش کنید.
توصیه ما برای تهیه و کاربرد لنز در آموزش عکاسی از لباس، استفاده از لنز 200-70 از لنزهای مرسوم و رایج تله است.
2- لباس های مورد نظر را برای عکاسی آماده و مرتب کنید؛
در عکاسی تبلیغاتی از پوشاک و لباس، مرتب بودن سوژه تاثیر بسزایی در خروجی نهایی خواهد داشت. لباس ها باید بدون هیچ چین و چروکی باشند تا مبادا در تصویر، نامرتب نشان بدهند. با توجه به اینکه سوژه ها در عکاسی لباس به دوربین نزدیک هستند و در فوکوس آن قرار میگیرند، هر چین و چروکی در تصویر قابل مشاهده خواهد بود.
اگر لباس ها نیاز به اتو دارند، از اتو بخار استفاده کنید. اگر اتو ندارید، میتوانید از اتو مو هم استفاده کنید، فقط حواستان باشد که دمای اتو را به گونه ای تنظیم کنید که سبب آسیب به بافت لباس نشود.
اگر قرار است لباس ها تن مدل باشند، باید به گونه ای انتخاب شوند که در بهترین فرم روی بدن مدل بنشینند. سعی کنید اندازه متناسب انتخاب کنید و اگر قسمتی برای مدل گشاد بود، از گیره استفاده کنید. بدین ترتیب که آن را از پشت به صورت مرتب، جمع کنید و آن را با یک گیره نگه دارید. این موضوع برای عکاسی تیشرت و پیراهن خیلی کاربرد دارد.
یکی از نکات عکاسی صنعتی حرفه ای این است که همیشه سوژه را باید در بهترین حالت خود قرار دهید و از آن تصویربرداری را انجام دهید، چون همیشه قرار است به عنوان محصول شما منتشر شود و مورد قضاوت مشتریان قرار بگیرد. طبیعتا هر چقدر برای شیک و مرتب بودن محصولمان وقت بگذاریم، در خروجی نهایی تاثیرگذار خواهد بود و سبب افزایش فروش خواهد شد.
3- تعیین کنید که چه هدف و سبکی را در عکاسی از پوشاک دنبال میکنید؛
قرار است عکسی از تک لباس باشد، یا عکاسی از گروهی از لباس ها صورت بگیرد؟ آیا قرار است لباس ها تن مانکن باشند یا خیر؟ آیا قرار است عکاسی مدلینگ انجام شود؟ مدل ما خانم است یا آقا؟
پاسخ همه اینها مهم است، چون در نورپردازی، تنظیم محیط، تنظیم بک گراند و حتی تنظیمات دوربین شما نیز تاثیر گذار خواهد بود.
4- بک گراند مناسب برای عکاسی از لباس را آماده کنید؛
انتخاب بک گراند، به سلیقه مشتری بستگی دارد. اما سعی کنید در انتخاب بک گراند به گونه ای عمل کنید که یک هارمونی و کنتراست خوب با سوژه ایجاد شود. طوری که نه تضاد وحشتناکی ایجاد کند و نه هم رنگ سوژه باشد که در همدیگر گم شوند. سعی کنید از فوم برد استفاده کنید. کماکان توصیه ما استفاده از بک گراند سفید برای عکاسی است.
5- نورپردازی را متناسب با سبک و سیاق عکاسی از پوشاک، اجرا کنید.
در آموزش عکاسی از لباس در استودیو، این را باید بدانید که به چند نوع نور احتیاج داریم:
- نور اصلی یا کی لایت (مهمترین منبع نور در عکاسی است و قرار است بیش از 50 درصد نور لباس ما را تامین کند)؛
- نور فرعی یا فیل لایت (با نور فرعی در کنار نور اصلی، قرار است سبب خلق عکس بهتر از لباس ما شود)؛
- نور بک لایت ( قرار است از پشت به سوژه بتابد تا عمق بهتری به سوژه بدهد و آن را به خوبی از بک گراند جدا کند)؛
- نور بک گراند لایت ( قرار است نور کافی را به بک گراند برساند)؛
- نور هدلایت ( از بالا و و کمی پشت سر به مدل تابیده میشود تا شانه و موهای او را روشن تر کند)؛
بک لایت و هد لایت برای عکاسی مدلینگ لباس بسیار کاربرد دارند و استفاده از آنها را فراموش نکنید.
در نورپردازی عکاسی از لباس و پوشاک، سعی کنید نور نرم به سوژه بتابانید که برای اینکار استفاده از سافت باکس و اکتاباکس را توصیه میکنیم. همچنین از کاغذهای کالک برای نرم شدن نور های ال ای دی یا اس ام دی میتوانید استفاده نمایید.
همچنین برای اینکه رنگ لباس، با بیشترین درصد به رنگ واقعی خود نزدیک باشد، نورها را به گونه ای تنظیم کنید که مبادا رنگ لباس با رنگ تصاویر ثبت شده در دوربین، متفاوت باشد. البته نزدیک کردن رنگ پوشاک و تصویر، سخت و زمانبر است و باید حوصله و صبر داشته باشید.
در آموزش عکاسی از لباس زنانه با مدل خانم، بد نیست که این ترفند نورپردازی را یاد بگیرید:
برای عکاسی از مدل خانم، میتوانید از تکنیک نورپردازی پروانه ای یا “Butterfly” استفاده کنید. در این تکنیک، گونه های مدل برجستگی پیدا میکند و یک خروجی بسیار زیبا ارائه خواهد داد.
برای این نورپردازی، نور کی لایت روبروی سوژه و از زاویه بالا و نور فیل لایت کمی پایین تر و درست روبروی سر مدل قرار میگیرد. نور بالای سر را به گونه ای تنظیم کنید که فقط موهای سوژه روشن شود و با صورت برخوردی نداشته باشد. همچنین باید با ارتفاع کم، به بک گراند نور بدهید. بسته به هنر و خلاقیت، میتوانید دوربین را از روبروی یا زاویه مناسب قرار دهید و تصویری خارق العاده ثبت نمایید.
6- استایل مدل را تنظیم کنید؛
یکی از نکاتی که باید در آموزش عکاسی از لباس و پوشاک با حضور مدل به شما منتقل شود، ترتیب دادن یک استایل و پوزیشن خوب برای عکاسی مدلینگ است. زبان بدن، در رساندن پیام به مخاطب، تاثیر بسزایی دارد، پس سعی کنید یک استایل خوب برای مدل طراحی کنید که منتقل کننده پیام منفی به مخاطب نباشد.
اگر خودتان ایده ای ندارید، میتوانید در اینترنت از نمونه کارهای عکاسی انجام شده از سایت های خارجی و ایرانی، الگوبرداری کنید.
7- دوربین را برای عکاسی لباس تنظیم کنید؛
با توجه به اینکه باید روی تنظیمات دوربین مسلط باشیم، مود دوربین را روی حالت دستی یا “Manual” قرار دهید. همه تنظیمات باید به گونه ای باشد که در اینجا طبق تجربیاتمان به شما منتقل میکنیم. البته میتوانید خودتان برای بهتر شدن عکس، این تنظیمات را دستکاری کنید و بسته به موقعیت و سوژه خواهد داشت.
بهترین تنظیمات دوربین برای عکاسی از لباس:
- سرعت شاتر یا شاتر اسپید: باید سرعت بالاتری انتخاب کنیم که پیشنهاد ما بالای سرعت شاتر بالای 100 است. در عکاسی از لباس، بهترین سرعت شاتر، 125 خواهد بود. اگر از نور فلاش استفاده میشود، بازه 125 تا 160 را انتخاب نمایید.
- دیافراگم: دیافراگم را پایین بیاورید تا عمق میدان کمتری ایجاد کند. از این رو، فوکوس روی سوژه بیشتر خواهد بود و بک بیشتر فولو و بوکه ( تار) خواهد شد. عدد پیشنهادی ما 8 یا 11 برای تنظیم دیافراگم خواهد بود.
- ایزو (ISO): برای اینکه کمترین نویز را در عکاسی پوشاک داشته باشیم، تا حد ممکن ایزو را پایین بیاوریم. برای عکاسی از لباس در استودیو، عدد ایزوی 100 مناسب است.
- فرمت دوربین: فرمت دوربین را روی حالت “RAW” قرار دهید تا رنگ بیشتری در خروجی داشته باشیم و همچنین بتوانیم ادیت بهتری روی عکس ها بزنیم.
یکی از نکات آموزش عکاسی از لباس و پوشاک این است که چقدر میتوانید با تنظیمات دوربین خوب کار کنید و آنها را برای یک عکاسی خوب، آماده کنید. پس با دوربینتان بیشتر تعامل داشته باشید و عکس تست بگیرید. نترسید، عکس گرفتن زیاد به شما آسیب نمیرساند، بلکه شما را پخته تر میکند.
8- عکاسی از لباس را شروع کنید؛
در ابتدا، سه پایه را درست در جایی که قرار است دوربین قرار بگیرد، جایگذاری کنید و آن را محکم کنید. برای ثبت تصاویر، تا حد امکان سعی کنید از دکمه شاتر خود دوربین استفاده نکنید، چون سبب لرزش در دوربین و افت کیفیت تصویر خواهد شد. به جای آن، با یک سیم رابط، دوربین را به لپ تاپ وصل کنید و یا با یک نرم افزار، به گوشی متصل کنید و عمل شات را از درون برنامه های آن، فراخوانی کنید.
در عکاسی از لباس، سعی کنید از زاویه های گوناگون تصویربرداری کنید. اگر لباس دارای جزئیات و ویژگی های خاصی است که نباید از دید مخاطب پنهان بماند، حتما از آنها عکاسی کنید. اگر پشت لباس هم دارای طرح است، آن را ثبت کنید تا مشتری نسبت به محصولی که میخرد، کاملا آگاه باشد.
9- تصاویر را روتوش و ادیت کنید؛
در آخرین مرحله آموزش عکاسی از لباس و پوشاک، باید به سراغ روتوش و ادیت تصاویر برویم. اگر خروجی تصاویر با رنگ واقعی لباس اختلاف فاحشی دارد، سعی کنید با تنظیم رنگ در فوتوشاپ یا لایت روم، آن را ویرایش کنید. مرحله روتوش تصاویر لباس، خود داستان مجزایی است که در آینده سعی خواهیم کرد حتما در مورد آن مطلب منتشر کنیم.
جمع بندی؛
سعی کردیم در این مطلب که در مورد آموزش عکاسی از لباس و پوشاک بود، نکاتی را طبق تجربه خود، برای شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید بهترین تصاویر را از لباس های خود خلق کنید.