دوربین برای شروع عکاسی چی بخریم؟

بسیاری از افرادی که می‌خواهند از صفر عکاسی را شروع کنند، شاید اولین سوالی که ذهنشان را درگیر می‌کند این است که دوربین برای شروع عکاسی چی بخریم؟ به همین دلیل، ما در این نوشته از دانشنامه استودیو ساترین، تصمیم گرفتیم تا در این مورد صحبت کنیم و به این سوال به طور ویژه و کامل پاسخ دهیم.

عکاسی هنر بزرگی است و کسانی سمت آن می‌روند که عاشق ثبت لحظات ناب هستند که عمر این لحظات فقط یک لحظه است. اما این یک لحظه می‌تواند سال ها خاطره بسازد و یادآور روزهای زیبایی باشد که انسان آن را تجربه کرده است. البته عکاسی فقط از انسان ها نیست، بلکه شاخه های متعدد عکاسی وجود دارد مثل عکاسی حیات وحش، منظره، معماری، تاریخی و غیره که وارد هر کدام شویم، چندین عکاس هستند که به صورت حرفه ای در آن حیطه مشغول به کار هستند.

هنر عکاسی بخشی دانش و بخشی تجربه است. همه افرادی که در عکاسی حرفه ای شناس هستند، توصیه می‌کنند تجربه باید با عکس گرفتن زیاد بهبود یابد. پس نیاز به دوربین برای شروع عکاسی و ورود به دنیای زیبایی است که در آن فرد تمام تلاشش را به کار می‌گیرد تا لحظه ها را به تصویر بکشد و آنها را ثبت نماید.

اما کسانی که از صفر شروع کردند و در عکاسی بسیار مبتدی هستند، چه دوربینی برای عکاسی داشته باشند؟ بهترین دوربین برای شروع عکاسی چیست؟ برای خرید هر کدام چقدر باید هزینه کنیم؟ اینها سوالاتی هستند که قرار است به آنها در ذیل این مقاله پاسخ دهیم. پس با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

در ضمن اگر از این مطلب خوشتان آمد، حتما در پایین دیدگاه خود را برای ما به اشتراک بگذارید که این باعث دلگرمی ما خواهد بود.

معرفی چند دوربین برای شروع عکاسی

دوربین های عکاسی زیادی هستند که می‌توان از آنها برای شروع عکاسی بهره برد. حتی حرفه ای ترین دوربین های موجود هم می‌تواند انتخاب افراد مبتدی برای شروع عکاسی باشد، اما ما سعی کردیم در لیست زیر، بحث بودجه را هم در نظر بگیریم. یعنی دوربین هایی را معرفی کنیم که هم دارای کارکرد آسان هستند و هم قیمت مقرون به صرفه ای دارند.

احتمالا بسیاری از افرادی که می‌خواهند عکاسی را شروع کنند، دارای محدودیت در بودجه هستند، در غیر اینصورت اگر محدودیت بودجه ای وجود نداشته باشد، توصیه می‌کنیم که حتما مدل های حرفه ای را برای یادگیری عکاسی و کسب تجربه تهیه کنید.

اما دوربین برای شروع عکاسی، حتما نیاز نیست که آخرین و رایج ترین مدلی باشد که در صنعت عکاسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. می‌‍توان در ابتدا با دوربین های ساده تر و ارزان تر شروع کرد و در ادامه وقتی از این راه کسب درآمد انجام شد، دوربین های حرفه ای تر گرفت. راهی که توسط بسیاری از عکاسان حرفه ای فعلی طی شده است.

قبل از هر چیزی بهتر است بدانید که ما در بین دوربین های عکاسی، دو نوع دوربین داریم:

  • دوربین های بدون آینه
  • دوربین های DSLR

اگر بخواهیم به طور خلاصه در مورد تفاوت این دو مدل توضیح دهیم، باید گفت که دوربین های بدون اینه نسل جدیدی از دوربین ها هستند که در مسیر رسیدن نور به سنسور دوربین آینه وجود ندارد. اما در دوربین DSLR کاربرد این آینه رساندن تصویر به منظره یاب یا ویزور است که عکاسان با استفاده از آن، قبل از عکاسی می‌توانند کارد و قاب بندی خود را تنظیم کنند. در دوربین DSLR منظره یاب به صورت الکترونیکی کار می‌کند ( مثل همان تصویری که روی نمایشگر LCD ظاهر می‌شود).

دوربین برای شروع عکاسی چی بخریم؟

دوربین های بدون آینه کمی گرانتر هستند، ضمن اینکه ترجیح بسیاری از عکاسان این است که همان منظره یاب اپتیکال ( در دوربین های DSLR ) را داشته باشند. توجه داشته باشید معمولا در دوربین های بدون آینه به خاطر افزایش تعداد نقاط تشخیص نور، فوکوس خودکار بهتری اتفاق می‌افتد.

اگر مشتاقید تا در مورد دوربین بدون آینه بیشتر بخوانید، ما در مقاله ای به بررسی دوربین بدون آینه و تفاوت های آن با دوربین DSLR پرداخته ایم.

در ادامه چند مدل دوربین برای شروع عکاسی معرفی کنیم که هم دارای قیمت مقرون به صرفه هستند و هم برای کسب تجربه عملکرد قابل قبولی خواهند داشت:

1- دوربین کانن M50

اولین دوربینی که می‌خواهیم به شما برای شروع عکاسی پیشنهاد کنیم، دوربین بدون آینه کانن مدل M50 است. این دوربین دارای سنسور کراپ است و دارای عملکرد قابل قبولی در فوکوس خودکار است به گونه ای که دارای 143 نقطه تشخیص است و به راحتی سوژه را از بکگراند متمایز می‌کند.

بازه عددی ایزو (ISO) در این دوربین بین 100 تا 25600 است که تا حد زیادی قابل قبول است و برای عکاسی در شب هم عملکرد قابل قبولی خواهد داشت.

یک نمایشگر سه اینچی تاچ و چرخان برای کنترل سوژه روی آن تعبیه شده است. ضمن اینکه دارای منظره یاب یا چشمی الکتریکال است و به عنوان یک عکاس، می‌توانید قبل از هر اتفاقی، نما، کادر و قاب بندی سوژه را کنترل کنید.

خبر خوب اینکه با این دوربین، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت بالا و 4K وجود دارد و ماکسیمم تعداد فریم بر ثانیه فیلمبرداری این مدل، 24 است.

قیمت این دوربین بدون آینه که بسیار سبک و خوش دست است، چیزی در حدود 35 الی 40 میلیون است که بسته به لوازم جانبی و لنز، نرخ آن متغیر خواهد بود.

تنها مشکلی که می‌توان برای این دوربین عکاسی بر شمرد، این است که به خاطر دهانه لنز خاصی که دارد، ممکن است لنزهای مخصوص آن سخت گیر بیاید. مزیت مهم آن را هم می‌توان در عملکرد عالی فوکوس خودکار آن دانست.

2- دوربین نیکون D7500 (پیشنهادی)

دومین دوربین برای شروع عکاسی که در این لیست خدمت شما معرفی می‌کنیم، دوربین D7500 است که دوربین پیشنهادی از طرف ما است و توصیه می‌کنیم که حتما این دوربین در سبد انتخاب شما باشد. در واقع دوربین نیکون D7500 بهترین انتخاب برای شروع عکاسی افراد مبتدی خواهد بود.

دارای سنسور کراپ و 21 مگاپیکسلی است و محدوده ایزو آن فوق العاده است و عددی بین 100 تا 51200 خواهد بود. بنابراین برای عکاسی در شب، می‌توان روی این دوربین حساب باز کرد.

51 نقطه تشخیص، نشان می‌دهد عملکرد خوبی در فوکوس خودکار خواهد داشت. باتری خیلی خوب و با بازدهی بالا دارد و با یک بار شارژ کامل می‌توان تا 950 شات، عکس گرفت.

این دوربین همچنین دارای قابلیت فیلمبرداری 4k و 30 فریم بر ثانیه است که عملکرد بهتری نسبت به مدل معرفی شده قبل در فیلمبرداری خواهد داشت.

قیمت حدودی دوربین نیکون D7500 چیزی بین 57 تا 60 میلیون تومان است که البته اخیرا قیمت آن کمی گرانتر شده.

3- دوربین کانن 6D ( پیشنهادی)

دومین دوربین پیشنهادی ما برای عکاسان مبتدی که در این لیست روی آن تاکید می‌کنیم، دوربین (Canon 6D) است. این دوربین دروازه ورود شما به عکاسی حرفه ای تر خواهد بود، چون کارکرد آن بسیار نزدیک به دوربین های حرفه ای است و اگر کار با آن را بلد باشید، عکاسی با دوربین های قوی تری مثل 5D کار نخواهد داشت.

دارای سنسور فول فریم 26 مگاپیکسلی است. محدوده عددی ایزو در آن بین 100 تا 40000 است که عملکرد قابل قبولی از خود برای عکاسی در محیط های با نور کم نشان می‌دهد.45 نقطه فوکوس خودکار دارد و یک منظره یاب اپتیکال برای کنترل سوژه و قاب بندی آن در بالای صفحه نمایش تاچ 3 اینچی وجود دارد.

فقط تنها مشکل آن نسبت به دو مدل قبلی که معرفی کردیم، این است که کیفیت فیلمبرداری در آن به نهایت 1080 یا Full HD می‌رسد. البته سرعت فیلمبرداری تا 30 فریم بر ثانیه تا حدودی قدرت فیلمبرداری آن را افزایش داده است.

امکان اتصال به دستگاه های دیگر با وای فای و بلوتوث وجود دارد.

قیمت حدودی دوربین کانن 6D چیزی بین 60 تا 70 میلیون تومان است که این نرخ به خاطر نوسانات بازار و همچنین لوازم جانبی، متغیر خواهد بود.

4- دوربین سونی a6400

چهارمین دوربین لیست ما برای شروع عکاسی، دوربینی از برند سونی خواهد بود. سونی در حوزه تولید دوربین های بدون آینه فعلا پیشتاز است و دوربین های آن طرفداران بسیاری دارد که از جمله آن می‌توان به دوربین آلفا سون (Alpha a7) اشاره کرد.

اما دوربین سونی a6400 که برای شروع عکاسی معرفی می‌کنیم، مدلی مقرون به صرفه تر و با کارکردی آسان تر است. اولین ویژگی که توجه را به خود جلب می‌کند، وجود 425 نقطه تشخیص برای فوکوس خودکار است که نشان می‌دهد به راحتی می‌توان عکس هایی با فوکوس عالی و پس زمینه فلو گرفت.

این دوربین خوش دست و سبک برند سونی دارای محدوده ایزو بین 100 تا 32000 است و برای عکاسی در شب هم می‌توان از آن بهره برد. سنسور آن 24 مگاپیکسلی است و قابلیت فیلمبرداری 4k را هم فراهم می‌کند. امکاناتی همچون وای فای، بلوتوث و حتی NFC هم در این مدل دوربین تعبیه شده است.

قیمت دوربین سونی a6400 به همراه یک لنز 16-50 میلی متری چیزی در حدود 55 میلیون تومان خواهد بود.

5- دوربین کانن 250D ( ارزان ترین)

آخرین مدلی که در لیست پیشنهادی دوربین برای شروع عکاسی معرفی خواهیم کرد، دوربین سه رقمی کانن یعنی 250D است. دوربین های سه رقمی و 4 رقمی کانن کارکرد آسان تری دارند و به علاوه اینکه قیمت آنها نیز مقرون به صرفه تر است. این دوربین ها برای عکاسی مبتدی هم مناسب خواهند بود.

اما ویژگی های دوربین کانن 250D به شرح زیر است:

  • دارای سنسور 24 مگاپیکسلی
  • دارای قابلیت فوکوس خودکار با 9 نقطه تشخیص
  • نمایشگر لمسی 3 اینچی چرخان
  • قابلیت فیلمبرداری 4K با حداکثر نرخ 25 فریم بر ثانیه
  • دارای قابلیت اتصال بیسیم از طریق بلوتوث و وای فای

قیمت دوربین کانن 250D به همراه پک لنز 18-55 میلی متری چیزی در حدود 30 میلیون تومان خواهد بود. این ارزان ترین و مقرون به صرفه ترین پیشنهاد ما در لیست معرفی دوربین برای شروع عکاسی است و اگر بودجه محدودتری دارید، این گزینه برای شما بهتر خواهد بود.

همانطور که گفتیم، بهتر است ابتدا با یک دوربین معمولی تر عکاسی را شروع کنید و سپس رفته رفته، با درآمد بالاتر و مهارت بیشتر، یک دوربین حرفه ای تر تهیه کنید و پله به پله بالاتر بروید.

جمع بندی و سخنان پایانی

ما سعی کردیم در اینجا سوال بسیاری از کارآموزان و افراد مبتدی یعنی ” دوربین برای شروع عکاسی چی بخریم” را به طور مفصل پاسخ دهیم. لیستی ارائه کردیم که در آن به 5 مدل محبوب دوربین برای شروع عکاسی اشاره شد. در این 5 مدل، دو مدل پیشنهاد ما بود و یک مدل هم ارزان ترین مدلی که می‌توانید برای شروع عکاسی بخرید. دو دوربین بدون آینه هم در این لیست معرفی شدند که اگر قصد دارید شروع عکاسی را با این مدل از دوربین ها انجام دهید، این مدل ها را مد نظر داشته باشید.

توجه داشته باشید، که در برخی از کلاس های گرافیک و عکاسی حرفه ای، ممکن است مدل های خیلی حرفه ای معرفی شود که قیمت آنها بالا است. ولی نگران نباشید، شما می‌توانید با تهیه مدل های مقرون به صرفه تر عکاسی را شروع کنید و رفته رفته آن را ارتقا دهید. برخی برای شروع، به سمت مدل های بالاتر می‌روند که قیمت آن بالا است و ممکن است برای خرید به خود یا خانواده فرد فشار زیادی از نظر مالی وارد شود. پس خجالت را کنار بگذارید و با استاد در مورد بضاعت مالی خرید دوربین صحبت کنید. مسیری که بسیاری از اساتید عکاسی هم طی کردند و با دوربین های خیی معمولی شروع کردند، اما الان کلکسیونی از انواع بهترین دوربین ها و لنزها را در اختیار دارند.

امیدواریم از این مطلب که در تحریریه دانشنامه اینترنتی استودیو ساترین تهیه شده بود، لذت برده باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خروج از نسخه موبایل