در این مقاله میخواهیم در مورد نکات فیلمبرداری همایش و سمینار صحبت کنیم، با ما همراه باشید!
برگزاری همایش و سمینار یک رویداد مهم محسوب میشود که میتواند در برگیرنده هر موضوعی باشد. قطعا همایشی ماندگار خواهد بود که به خوبی از آن تصویربرداری شود و در شبکه های مختلف مجازی و اجتماعی انتشار یابد.
با توجه به اینکه فیلمبرداری تبلیغاتی از همایش و سمینار یک کار به شدت تخصصی است، ما تصمیم داریم نکات فیلمبرداری همایش را به شما منتقل کنیم تا برای یک فیلمبرداری حرفه ای آماده شوید و بتوانید انتظارات کارفرما را برآورده نمایید.
حالا چند سوال اینجا ممکن است مطرح شود: اینکه مهمترین نکات فیلمبرداری همایش چیست؟ چه تعداد دوربین برای فیلمبرداری در همایش و سمینار نیاز داریم؟ چگونه باید فیلمبرداری را انجام دهیم؟ آیا باید از کل سیمنار فیلمبرداری شود؟
همه این سوالات را در خلل این متن برای شما پاسخ خواهیم داد تا صفر تا صد آموزش فیلمبرداری همایش و سمینار را برای شما توضیح داده باشیم.
این مقاله توسط آکادمی استودیو ساترین و با توصیه های استاد شجاع الدین آقایی، مدیریت استودیو ساترین، به نگارش درآمده است و حاوی نکات و تجربیات مهم ایشان از تصویربرداری همایش برای شما است.
بررسی نکات فیلمبرداری همایش و سمینار از دیدگاه حرفه ای ها؛
استاد شجاع الدین آقایی، در رزومه چندین ساله خود، فیلمبرداری های زیادی را از مراسمات، همایش ها و سمینارها دارد و طی این سال ها، تجربیات متفاوتی را از هر برنامه و تصویربرداری از آن کسب کرده است.
این تجریبات ارزشمند و نکات فیلمبرداری همایش، حالا اینجا در اختیار شما خواهد بود تا شما هم بتوانید مثل استاد آقایی، حرفه ای فیلمبرداری کنید.
اگر به شما پیشنهاد شده است تا از یک همایش و سمینار، فیلمبرداری کنید، نکات زیر ذهن شما را از تشویش خارج میکند و به شما برای یک برنامه ریزی درست کمک میکند:
1- با کارفرما و عوامل همایش جلسه بگذارید!
اولین کاری که باید در پیش بگیرید، جلسه با کارفرما و عوامل برگزاری همایش است. شما در این جلسه باید پیرامون موضوعاتی همچون محل برگزاری سیمنار، تعداد مهمان ها، مجری، سخنران ها، سبک و نوع همایش و غیره صحبت کنید و به جمع بندی برسید.
همچنین در صورت وجود افراد شاخص، باید از آنها مطلع شوید تا بتوانید در برنامه ریزی خود، دقیق تر و هدفمندتر عمل کنید.
2- محل برگزاری همایش را بررسی کنید.
حالا که محل سمینار و همایش مشخص شده است، شما باید در این محل حضور داشته باشید و به دقت آنجا را بررسی کنید. نحوه قرارگیری صندلی ها، به شما ذهن بازتری برای جاگذاری دوربین های فیلمبرداری خواهد داد.
همچنین در ذهن خود، موقعیت تک تک دوربین ها را تصور کنید و اینکه قرار است چه تعداد دوربین و چه ابزارهایی داشته باشید.
به غیر از این موارد، حتما باید سن را از نظر نور و محیطی بررسی نمایید. یکی از نکات فیلمبرداری همایش در این است که سن مهمترین جایگاه در همایش به شمار میرود و به همین دلیل، باید در مرکز فوکوس دوربین ها قرار بگیرد.
پس محیط باید از نظر نور و حتی صدا، مناسب فیلمبرداری باشد تا خدایی نکرده، قسمت های مهم صحبت های سخنرانان یا مجری ، به خاطر نور کم و کیفیت پایین تصاویر و صوت، از دست نرود.
اگر سن از نظر ظاهری شرایط خوبی ندارد، حتما اصلاح آن را جزء برنامه های خود داشته باشید و این موضوع را به کارفرما منتقل کنید که سن باید از نظر ظاهری در شرایط مطلوبی قرار داشته باشد. چون هم از نظر مهمانها و هم از دید مخاطبان غیر حضوری، این یک جایگاه مهم خواهد بود و گویای اهمیت کل همایش است.
3- سیستم صوت را بررسی نمایید.
یکی از نکات مهم در برگزاری همایش بهتر و حرفه ای تر، داشتن سیستم صوت حرفه ای است. برای بررسی دقیق سیستم صوت در سالن همایش، حتما با متصدی آن جلسه ای داشته باشید و چند بار تست صدا انجام دهید.
صدا باید واضح و گویا به گوش مخاطبان برسد. سوای از این موضوع، شما برای ثبت تصاویر، گاها نیاز دارید تا صدای میکروفون را هم در تصاویر داشته باشید. صوت بی کیفیت، ضبط آن را هم با مشکل مواجه خواهد کرد و قطعا خروجی بی کیفیتی به شما ارائه خواهد داد.
به غیر از بررسی باندها و میکروفون، حتما با موزیسین هایی که قرار است روی سن حضور داشته باشند هم یک هماهنگی داشته باشید.
4- باید صدای همایش را ضبط نمایید!
یکی از رسانه های مهم در تصاویر همایش، صدا خواهد بود. چه بخواهید کل مراسم را ضبط کنید و چه بخواهید تکه هایی از مراسم را داشته باشید، باید صدای سالن، صدای سخنرانان و صدای مجری را داشته باشید.
معمولا در همایش هایی که بیشتر، فقط یک سخنران یا مجری صحبت میکند، به یک جفت هاش اف ( گیرنده و فرستنده) نیاز خواهیم داشت. بقیه حضار هم که پشت تریبون سخنرانی میکنند، باید صدایشان توسط میکروفون ضبط شود.
برای ضبط صدای میکروفون، باید خودتان یا متصدی دستگاه صوت، این کار را انجام دهد، ولی سعی کنید به صورت مجزا، خودتان هم ضبط صدا را انجام دهید.
استاد شجاع الدین آقایی میگن: “من همیشه صدا رو دوبار به صورت همزمان ضبط میکنم، یکی به صورت جدا از دوربین و یکی با دوربین، چون توی موقع تعویض رم و باتری یا مشکلاتی از این قبیل، تکه ای از صدا را از دست ندهم.”
به این ترتیب، سعی کنید صدا را به دو صورت ضبط کنید تا بنا به مشکلاتی که ممکن است به صورت غیر منتظره اتفاق بیفتد، اگر یکی از ضبط کننده ها از کار افتاد، بتوانید با ضبط کننده دیگر، صدا را پوشش دهید.
5- سبک فیلمبرداری همایش باید مشخص شود.
فیلمبرداری همایش، معمولا یا به صورت کامل انجام میشود، یا برای طراحی و ساخت تیزرهای تبلیغاتی کوتاه. به هر ترتیب، باید برای هر دوی اینها آماده باشید و این را از قبل و در جلسه با کارفرما مشخص کنید.
ممکن است برخی از کارفرماها در نظر داشته باشند که هم فیلم کل مراسم را داشته باشند و هم بتوانند از تکه های مراسم، تیزر داشته باشند. شما باید برای این نوع فیلمبرداری، به طور دقیقی برنامه ریزی انجام دهید، چون در انتخاب تعداد و نوع دوربین ها و تجهیزات تصویربرداری تاثیر گذار است.
مثلا در تصویربرداری از همایش برای ساخت تیزر، معمولا دوربین های حرکتی بیشتر هستند و در ضبط کل سمینار، بیشتر دوربین ها در حالت سکون قرار دارند.
پس با توجه به این موضوع، برای داشتن تجهیزاتی مثل کرین، رونین و سه پایه برنامه ریزی انجام دهید و ببینید که از کدام تجهیزات میتوانید استفاده نمایید.
اما به توصیه استاد آقایی، علاوه بر داشتن دوربین های ثابت، برای حرفه ای شدن کار از تجهیزاتی همچون کرین و رونین هم استفاده کنید.
6- تعداد دوربین ها را مشخص کنید.
حالا که تعداد مهمانها، تعداد سخنرانان و حضور مجری یا میدانید، باید از قبل تکلیف تعداد دوربین هایی که قرار است ضبط را انجام دهند، مشخص نمایید.
استاد شجاع الدین آقایی، توصیه میکنه: “دو دوربین ثابت برای ضبط مجری یا سخنران داشته باشید. یک دوربین روی کرین، یک دوربین حرکتی با رونین و یک دوربین به صورت ثابت از حضار و محیط همایش تصویربرداری کنند.”
پس با این وجود، ما به 5 دوربین نیاز داریم، دو مورد آن برای سخنران و مجری، و سه دوربین هم برای حضار و نماهای متفاوت از سن.
یکی از دوربین های ثابت، میتواند نمای بسته تری از سخنران بدهد و دیگری میتواند وایدتر باشد و حتی میتوان برای فیلمبرداری از زوایای مختلف، برنامه ریزی نمود.
همچنین توصیه می کنیم بخوانید: انواع نما در فیلمبرداری و سینما
برای استفاده از کرین های فیلمبرداری، محیط سالن را امکان سنجی کنید و ببینید که آیا این امکان وجود دارد که شما از کرین بهره ببرید یا خیر؟
برای ضبط تصاویر ثابت، حتما از سه پایه استفاده نمایید و بدون سه پایه فیلمبرداری ثابت را فراموش کنید.
7- لنز مناسب انتخاب کنید.
یکی از نکات فیلمبرداری همایش و سمینار، انتخاب لنز درست برای تصویربرداری است. به نظر میرسد که لنزهای نرمال به تله برای فیلمبرداری از همایش مناسب تر باشند. هم میتوانید از لنزهای زوم و هم از لنزهای پرایم بهره ببرید، اما توصیه ما استفاده از لنزهای زوم است.
اگر آشنایی با انواع لنز فیلمبرداری ندارید، ما در مقاله ای آن را توضیح داده ایم و توصیه میکنیم حتما آن را مطالعه نمایید.
8- شب قبل، دوباره همه موارد را چک کنید.
شب قبل از شروع مراسم و همایش، باید دوباره به سالن بیایید و محل قرارگیری دوربین ها، نورها و سیستم صورت را بررسی کنید تا برای فردا اتفاق غیر منتظره ای رخ نداده باشد و همه چیز تحت کنترل شما باشد.
9- زوایای مناسب برای فیلمبرداری همایش انتخاب نمایید.
دوربین های خود را در بهترین نقاط قرار دهید تا بتوانید از همه زاویه های خاص و خوب، فیلمبرداری انجام دهید. زاویه خوب نسبت به سن و تماشاگران، در حرفه ای شدن خروجی فیلم شما بسیار موثر خواهد بود.
10- عوامل فیلمبرداری را به موقع آفیش کنید.
عوامل فیلمبرداری خود را حداقل یکساعت زودتر از شروع مراسم، آفیش نمایید و همه باید راس ساعت در اینجا حضور داشته باشند.
11- آخرین بررسی ها قبل از فیلمبرداری همایش؛
قبل از ضبط اصلی، یک دور همه دوربین ها را چک کنید و ضبط تست انجام دهید. برای ضبط اصلی، دوربین ها را باید با هم مچ کنید، یعنی تنظیمات آنها مطابق یکدیگر باشند تا در هنگام تدوین به دردسر نیفتید.
از همه وسایل یدک داشته باشید. رم و باتری اضافه را به تعداد لازم داشته باشید و همچنین یک دوربین و لنز یدک هم در صورت امکان با خود بیاورید تا چیزی را از دست ندهید.
شما باید به عنوان مدیر تصویربرداری، با همه دستیاران خود در ارتباط باشید. این ارتباط میتواند از طریق بیسیم واکی تاکی صورت بگیرد یا حداقل در صورت تماس تلفنی، حتما همه عوامل گوش به زنگ باشند.
12- حرفه ای فیلمبرداری کنید.
یکی از نکات فیلمبرداری همایش و سمینار، انتخاب قاب ها و نماهای مناسب از سوژه های گوناگون شرکت کننده در مراسم است.
برای ارزشمندتر شدن نماها، سعی کنید از افراد مهم و سرشناس حاضر در جلسه فیلمبرداری کنید، از ابراز احساسات مخاطبان و حضار حتما فیلم داشته باشید.
سعی کنید از حواشی سمینار هم فیلمبرداری کنید. مثلا ورود حضار، پذیرایی ها، خوش و بش ها و غیره، که میتواند به کامل شدن مجموعه تصاویر شما برای یک تدوین حرفه ای کمک شایانی کند.
جمع بندی و سخن پایانی؛
ما نکات فیلمبرداری همایش و سمینار را به شما منتقل کردیم و امیدواریم بتوانید از این مطالب، در جهت فیلمبرداری حرفه ای از مراسمات مهم، استفاده نمایید.
همچنین به خاطر داشته باشید که یک همایش، رویداد مهمی است و فیلمبرداری از آن نیازمند دقت و برنامه ریزی درست است. همچنین از مشورت با افراد با تجربه تر دریغ نکنید.
از اینکه تا انتها همراه ما بودید، سپاسگزاریم.