نکات عکاسی حرفه ای که باید بدانید!

فرایند یادگیری عکاسی حرفه‌ای یکی از مراحل اساسی برای تبدیل شدن به یک عکاس ماهر محسوب می‌شود و ما سعی داریم در این مقاله، به علاقمندان عکاسی، اصول و تکنیک‌های لازم برای شروع و پیشرفت در این حرفه را آموزش دهیم تا بتوانند به عنوان یک عکاس حرفه‌ای و موفق عمل کنند. پس با آموزش نکات عکاسی حرفه ای در این مطلب، با شما همراه خواهیم بود.

مهم است بدانید که انتخاب دوربین، تجهیزات نورپردازی، پس زمینه مناسب و پس از آن تکنیک‌های تصویربرداری حرفه ای، به شما کمک می‌کند تا مسیر موفقیت در هنر عکاسی حرفه‌ای را در پیش بگیرید. انتخاب تجهیزات، بخش مهمی از نکات عکاسی حرفه ای را پوشش می‌دهد.

برای عکاسی حرفه ای با دوربین باید بدانید که تفاوت اصلی بین دوربین‌های حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای در ویژگی‌ها و عملکرد آن‌ها است.

دوربین‌های حرفه‌ای معمولاً دارای سنسور بزرگ تر، عملکرد فوکوس خودکار بهتر، و ویژگی‌های خاصی مانند ISO  و حالت‌های عکاسی مختلف هستند. همچنین، دوربین‌های حرفه‌ای معمولاً امکانات بیشتری مانند عملکرد مقاومت در برابر آب و گرد و غبار یا قابلیت اتصال به لنز‌های متنوع دارند و برای عکاسان حرفه‌ای بسیار مهم است.

نکات عکاسی حرفه ای که باید بدانید

انواع فلاش‌های استودیویی، استریپ لایت، اسپیدلایت، رینگ لایت و اصلاح‌کننده‌های نور از شاخص‌ترین تجهیزات نورپردازی هستند که علاوه بر میزان روشنایی یا تاریکی عکس نهایی، بر حس و حال محیط و سوژه تصویر نیز موثرند.

انواع پس زمینه یا بک گراند مناسب برای عکاسی حرفه‌ای با دوربین عبارتند از:

  • کلید کروما
  • موسلین
  • بوم
  • کاغذ بدون درز
  • بک‌دراپ
  • فلوردراپ

که اغلب با توجه به نوع عکاسی و سوژه شما انتخاب می‌شوند.

امروزه برای عکاسی حرفه‌ای در فضای بسته، استفاده از بک دراپ‌ها و فون‌های عکاسی به عنوان پس زمینه بسیار ترند شده است.

تجهیزات نورپردازی در عکاسی حرفه ای

تکنیک‌ها و نکات عکاسی حرفه‌ای

محتوای اغلب دوره‌ها و مطالب آموزشی برای عکاسی حرفه‌ای، شامل آشنایی با تنظیمات دوربین، تکنیک‌های نورپردازی و استفاده از نرم‌افزار‌های مخصوص ویرایش عکس از جمله فتوشاپ و لایت روم است؛ که در ادامه به اختصار به بررسی هر کدام خواهیم پرداخت.

تنظیمات دوربین برای عکاسی حرفه ای

تنظیمات دوربین برای عکاسی حرفه‌ای با دوربین به طور کلی به تنظیم موارد زیر گفته می‌شود:

  • تنظیمات دیافراگم

دکمه دیافراگم (Diaphragm) اغلب در سمت راست و بالای دوربین‌ها قرار دارد و در ایجاد عمق، نوردهی عکس، وضوح و دیگرجلوه‌های بصری تصویر نهایی موثر است.

دریچه دیافراگم که در اصل دریچه ورودی لنز است و اگر می‌خواهید بر قسمت‌های زیادی از سوژه مورد نظرتان تمرکز کنید و به عبارتی نیاز به عمق میدان کمتری دارید، بهتر است از دیافراگم بسته (F/16-F/8) استفاده کنید.

و اگر می‌خواهید عکاسی شب انجام بدهید که در مکانی با شدت نور کمتر بر بخش کوچکی از سوژه خود فوکوس کنید، سعی کنید از دیافراگم باز استفاده کنید.

همچنین توصیه می کنیم بخوانید: آموزش عکاسی در شب

  • تنظیمات سرعت شاتر دوربین

یکی دیگر از تنظیمات مهم دوربین برای عکاسی حرفه‌ای، تنظیم سرعت شاتر(Shutter) است. سرعت شاتر به مدت زمانی گفته می‌شود که شاتر دوربین باز است و تأثیر مستقیم در نوردهی دارد.

سرعت بالای شاتر دوربین در عکاسی‌های ورزشی و متحرک کاربرد داشته و سرعت پایین شاتر هنگامی که در محیط‌هایی با نور کم قرار دارید و می‌خواهید حرکات تصویر را القا کنید، استفاده می‌شود.

تاثیر سرعت شاتر در عکاسی حرفه ای

در نتیجه هر چه میزان سرعت شاتر دوربین بیشتر باشد میزان نور ضبط شده بیشتر بوده و عکس روشن‌تری خواهید داشت و بالعکس.

  • تنظیمات ایزو دوربین

دراین قسمت یکی از سخت‌ترین اما مهم‌ترین تنظیمات دوربین که بر نوردهی و شفافیت تصویر موثر است را یاد می گیرید.

نوع عکاسی شما، سایز سنسور دوربین و سبک عکاسی در تنظیم ایزو(ISO) تأثیر مستقیم دارد. برای مثال هنگامی که شما در فضای عکاسی مورد نظر خود میزان نور کافی در اختیار دارید، ایزوی دوربین خود را پایین و بین ۱۰۰ الی ۴۰۰ تنظیم کنید.

میزان حداکثری ایزوی دوربین‌ها با یکدیگر متفاوت هستند و لازم است میزان آن را علاوه بر در نظر گرفتن نکات ذکر شده، متناسب با سرعت شاتر در تنظیم کنید.

  • تنظیمات فوکوس دوربین

یکی از مهمترین نکات در عکاسی حرفه ای، بحث فوکوس است. فوکوس در اغلب دوربین‌های عکاسی دو حالت دستی و اتوماتیک دارند و اغلب عکاسان حرفه‌ای هم نوع فوکوس خودکار و اتوماتیک را انتخاب می‌کنند.

اگر نوع عکاسی به صورتی باشد که تمرکز بر قسمت خاصی از سوژه باشد و یا فوکوس اتوماتیک به درستی عمل نکرده باشد از حالت دستی استفاده می‌شود.

نکات فوکوس در عکاسی حرفه ای

انواع فوکوس‌ها عبارتند از: فوکوس تشخیص چهره، فوکوس تشخیص فاز، فوکوس تشخیص کنتراست، فوکوس تشخیص چشم، فوکوس خودکارAF، فوکوس خودکار هیبریدی و فوکوس پیوسته.

انواع حالت‌های دوربین عکاسی

حالت‌ها یا (Shooting Modes) دومین مرحله از تنظیمات دوربین عکاسی مربوط به نوردهی است که بیشترین تنوع را نیز دارد.

به عبارتی می‌توان گفت حالت‌های دوربین موارد ثابت و از قبل تعریف شده بر روی دوربین‌های عکاسی هستند که تنظیمات اصلی دوربین یعنی دیافراگم، شاتر و ایزو به بهترین حالت و تناسب نسبت به یکدیگر قرار دارند.

اغلب عکاسان برای انتخاب حالت دوربین از گزینه Fully manual یا دستی استفاده می‌کنند که تمامی تنظیمات را خودشان به صورت دستی انجام می‌دهند و در شرایط خاص حالت‌های نیمه اتوماتیک دوربین را انتخاب می‌کنند.

حالت‌های نیمه اتوماتیک به شرح زیر است:

  • P mode: در این حالت دوربین به صورت اتوماتیک سرعت شاتر و دیافراگم را تنظیم می‌کند.
  • S/Tv mode: در این حالت دوربین سرعت شاتر را تنظیم کرده و عکاس به صورت دستی سرعت شاتر را تنظیم می‌کند.
  • A/Av mode: در این حالت دوربین سرعت شاتر را به صورت اتوماتیک تنظیم کرده و عکاس به صورت دستی دریچه دیافراگم را تنظیم می‌کند.

انواع حالت‌های نوری دوربین

حالت‌های اصی نورسنجی دوربین‌های عکاسی حرفه‌ای عبارتند از: نورسنجی ماتریسی، میانه‌ای و نقطه‌ای.

  • نورسنجی ماتریسی یا چندگانه (Multi/matrix metering) حالت پیش فرض در اغلب دوربین‌های عکاسی دیجیتال است.
  • در مواقعی مانند عکاسی پرتره که سوژه مورد نظر شما در مرکز کادر عکاسی شما قرار دارند، استفاده از حالت نورسنجی میانه (Center-weighted metering) توصیه می‌شود.
  • در مواقعی که سوژه مورد نظر شما بسیار کوچک است و نیاز است تا دوربین برای نوردهی تنها از یک نقطه فوکوس شده استفاده کند از حالت نورسنجی نقطه‌ای یا (Spot metering) استفاده می‌شود.

توجه داشته باشید که تنظیم حالت‌های نوری دوربین‌های عکاسی در اکثر دوربین‌ها، در زیر منو‌های دوربین قرار دارند و دکمه‌ی مجزایی برای آن‌ها تعبیه نشده است.

یادگیری نکات عکاسی حرفه ای

جمع بندی نکات عکاسی حرفه ای

در عکاسی حرفه‌ای از هر راهی که بتوانید از لرزش دوربین و تار شدن عکس جلوگیری کنید، استفاده کنید.

استفاده از سه پایه دوربین، استفاده از سرعت شاتر مناسب با فاصله کانونی لنز دوربین و نگه داشتن دوربین با دو دستتان می تواند بهترین راه برای کاهش لرزش و تار شدن عکس باشد.

توصیه می شود برای داشتن یک عکس حرفه ای و زیبا از فلاش داخلی دوربین خود استفاده نکنید، زیرا استفاده از این فلاش، به ویژه در عکاسی های پرتره عکس ها را غیر طبیعی می کند.

استفاده از فیلتر‌ها و لنز‌های مختلف

استفاده از فیلتر‌های مختلف و تنظیمات مختلف دوربین می‌تواند بهبود قابل ملاحظه‌ای در عکس‌های شما ایجاد کند.

استفاده از فیلترها برای عکاسی حرفه ای

همچنین یادگیری و استفاده از تکنیک‌های عکاسی مناسب در شرایط نوری مختلف می‌تواند سطح عکاسی شما را به طرز چشم‌گیری افزایش دهد.

مزایای استفاده از فیلتر‌ها و لنز‌های مختلف:

  • ایجاد تأثیر ویژه بر روی عکس‌های خروجی
  • بهبود کیفیت تصاویر در شرایط نوری مختلف
  • افزایش تنوع و جذابیت در عکس‌ها

به طور مثال با استفاده از فیلترهای پلاریزه علاوه بر محافظت از لنز دوربین خود، عکس های فوق العاده زیبایی را ثبت خواهید کرد.

عملکرد این نوع فیلتر به این صورت است که سبب می شود تا بازتاب نور از سطوح شیشه ای، آب و فلزات کمتر شود و عکس نهایی شما تشابه رنگی بیشتری با واقعیت داشته باشد.

تکنیک‌های عکاسی در شرایط نوری مختلف

انتخاب نور مطلوب و تنظیمات صحیح دوربین برای بهبود تصویربرداری بسیار حیاتی است. انتخاب موقعیت دقیق فوکوس و تنظیمات نوردهی مناسب می‌تواند تأثیر بسیار زیادی بر کیفیت عکس‌ها داشته باشد. بنابراین، انتخاب دقیق تکنیک‌های صحیح و مرتبط با نور و فوکوس، از اهمیت بسیاری برخوردار است.

بهترین نکات عکاسی حرفه ای که نمی دانید

تأثیرات تکنیک‌های عکاسی در شرایط نوری مختلف:

  • ایجاد عکس‌های با کیفیت و رنگی زیبا در روز‌های آفتابی
  • تصاویر شفاف و واضح در شرایط نوری کم
  • استفاده از نور‌های مختلف برای ایجاد اثرات متنوع در عکس‌ها

سخن پایانی

این روز‌ها با توجه به افزایش نیاز بسیاری از کسب و کار‌ها به تولید محتوای تصویری، افراد زیادی به دنبال آموزش نکات عکاسی حرفه‌ای رفته‌اند.

اما مهم است بدانید وقتی شما به عنوان یک عکاس، صفر تا صد عکاسی حرفه‌ای را هم فرا بگیرید، لازم است تا برای اعتبارسازی و برندینگ مهارت و حرفه خود بر بازاریابی و تبلیغات هم تسلطی داشته باشید.

اگر شما هم عکاسی هستید که مهارت‌های لازم را فرا گرفته‌اید و نمونه کار‌های اولیه خود را ثبت کرده‌اید، می‌توانید برای شهرت خود به تبلیغات و بازاریابی شخصی بپردازید.

به عنوان مثال، از وبسایت‌های مختلف برای معرفی هنر خود و آثارتان استفاده کنید و در رویداد‌ها و نمایشگاه‌های عکاسی شرکت کنید و آثار خود را به نمایش بگذارید تا با مخاطبان خود بهتر در ارتباط باشید.

همچنین استفاده از رسانه‌های اجتماعی برای افزایش شناخت عکاسان حرفه‌ای می‌تواند کمک کند تا آثار خود را به گستره وسیعی از مخاطبان معرفی کنید و عکس‌ها و ویدیو‌های خود را در فضای اینستاگرام، تردز، فیسبوک و… منتشر کنند تا با دنیای دیجیتال در ارتباط باشید و از تبلیغات در این شبکه‌ها نیز برای افزایش شناخت خود استفاده کنید.

در نهایت با ایجاد یک وبسایت حرفه‌ای و جذاب، علاوه بر ایجاد‌ی رزومه کاری خوب برای خودتان، می‌توانید آثار خود را به صورت گسترده‌تری به نمایش بگذارید و با مخاطبان در تعامل بیشتری قرار گیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا