سبک عکاسی مینیمال چیست؟ به همراه آموزش تکنیک ها

عکاسی مینیمال چیست؟ چه کاربردهایی دارد؟ چگونه با سبک عکاسی مینیمال عکاسی کنیم؟ اگر مایل به مطالعه در مورد سبک عکاسی مینیمال هستید، حتما تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

هنر عکاسی امروزه در برگیرنده سبک های مختلفی است. یکی از سبک های عکاسی که امروزه طرفداران زیادی پیدا کرده است، عکاسی مینیمال یا همان (Minimal Photography) می‌باشد. اصول سبک عکاسی مینیمال بر سادگی، نظم و استفاده از المان های کمتر است که در نمونه های موجود به خوبی مشهود است.

حذف عناصر اضافی در ترکیب بندی عکس، یکی از اصول سبک عکاسی مینیمال است و هدف آن ایجاد یک ترکیب ساده و بدون پیچیدگی است تا بیننده بتواند در نگاه اول، پیام تصویر را درک کند. پیام عکاسی مینیمال این است: ” زیبایی در عین سادگی”.

سبک عکاسی مینیمال چیست؟

حالا که در مقدمه به صورت مختصر با سبک عکاسی مینیمال، پیام و هدف آن آشنا شدیم، بهتر است مفهوم کلی و تعریف آن را بهتر متوجه شویم:

تعریف عکاسی مینیمال عبارتست از:

عکاسی مینیمال، یک نوع سبک عکاسی بر محور سادگی است که در آن عکاس تمام تلاش خود را می‌کند که ایده یا سوژه اصلی را در یک ترکیب بندی ساده و به دور از شلوغی و پیچیدگی به تصویر در آورد.

در عکاسی مینیمال چند اصل هست که باید رعایت شود:

  • استفاده از رنگ های ساده و کم
  • کاربرد خطوط ساده
  • بهره مندی از فضای خالی
  • استفاده از سایه ها
  • استفاده از بافت های تکراری
  • بهره مندی از فرم های هندسی ساده همچون خطوط عمود، افقی، دایره ها، مستطیل ها و غیره

این مواردی هستند که معمولا در سبک عکاسی مینیمال رعایت می‌شوند.

نور و سایه عناصر بسیار مهمی در عکاسی مینیمال هستند که عکاس باید به طور دقیق آنها را به کار بگیرید تا ساده سازی تصویر با سهولت بیشتری به درک مخاطب برسد. عکاسی مینیمال در مواقعی که نور و رنگ محدود است، بیشتر جواب می‌دهد. موقعیت های زمانی که برای عکاسی مینیمال توصیه می‌کنیم:

  • روزهای ابری
  • شب های تاریک
  • روزهای برفی
  • حوالی غروب آفتاب

به طور کلی سبک عکاسی مینیمال، یکی از جریان های مدرن و امروزی است که بر خلاف روش های سنتی، بر روی یک موضوع و ایده که همان سوژه اصلی است تمرکز می‌کند. در سبک عکاسی کلاسیک و سنتی، ما شاهده المان های زیاد و رنگارنگی در قاب یک تصویر هستیم و سبک عکاسی مینیمال آمده است تا در مقابل این جریان قرار بگیرد.

عکاس، با حذف المان ها و نویزهای اضافی، تمرکز را روی زیبایی بصری محتوا قرار می‌دهد. همین موضوع باعث می‌شود که تصاویر گرفته شده در سبک عکاسی مینیمال، سرشار از سادگی باشند ولی پیام خود را قدرتمندتر از سبک های دیگر، به مخاطب منتقل کنند.

عناصر زائد، مزاحم و اضافه ای که نویز در تصویر ایجاد کند، باید در عکاسی مینیمال حذف شوند. این کار، تمرکز مخاطب را روی سوژه اصلی و پیام محتوا بالا می‌برد و باعث تفکر عمیق تر روی موضوع شما خواهد شد.

اگر شما به عنوان یک گرافیست یا عکاس دنبال این هستید که وارد سبک مینیمالیست شوید، باید دنبال موضوعات و سوژه هایی باشید که از پیچیدگی به دور هستند و در یک زمینه ساده و بدون آلایش قرار گرفته اند.

موضوعاتی همچون طبیعت، معماری، شهرسازی، پرتره، اشیاء روزمره و غیره می‌توانند در رسته عکاسی سبک مینیمال هم قرار گیرند.

جالب است بدانید که امروزه در عکاسی صنعتی حرفه ای و تبلیغاتی، سبک مینیمال طرفداران زیادی پیدا کرده است.

تکنیک های سبک عکاسی مینیمال

در اینجا قصد داریم چند مورد از مهمترین تکنیک هایی که در سبک عکاسی مینیمال مورد استفاده قرار می‌گیرد را به شما معرفی کنیم. اگر علاقمند هستید تا وارد این سبک عکاسی شوید، فرا گرفتن این تکنیک ها در آغاز راه خیلی به شما کمک می‌کند.

قبل از معرفی تکنیک های سبک عکاسی مینیمال، این چند نکته به باز شدن ذهن شما کمک می‌کنند:

  • از رنگ های مکمل ( در چرخه رنگ) استفاده کنید، زیرا می‌توانند کنتراست بصری فوق العاده ای ایجاد کنند.
  • فضای خالی بیشتری برای جایگذاری سوژه در نظر بگیرید.
  • از سایه ها کمک بگیرید.
  • رنگ سیاه و سفید دو رنگ مهم در سبک عکاسی مینیمال هستند.

اما مهمترین تکنیک های عکاسی مینیمال عبارتند از:

تکنیک عکاسی مونوکروم یا سیاه و سفید

یکی از انواع تکنیک هایی که می‌تواند در خلق تصاویر مینیمال کمک کننده باشد، شیوه عکاسی سیاه و سفید است که به صورت حرفه ای تر، آن را عکاسی مونوکروم هم می‌نامیم. با حذف رنگ های اضافه در تصاویر سیاه و سفید، شرایط برای تمرکز روی محتوا و سوژه اصلی فراهم می‌شود و بدین ترتیب می‌توان تصاویری خلق کرد که عاری از عناصر مزاحم و حواس پرتی برای مخاطب، می‌تواند پیام اصلی را به مخاطب انتقال دهد. سوژه در تصاویر سیاه و سفید، برجستگی بیشتری پیدا می‌کند.

تکنیک عکاسی لانگ اکسپوژر یا نوردهی طولانی

از دیگر تکنیک های کاربردی برای سبک عکاسی مینیمال که می‌توان از آن بهره مند شد، استفاده از تکنیک لانگ اکسپوژر است. در این تکنیک، باید سرعت شاتر به پایین ترین مقادیر کاهش یابد. با این کار، حرکات سوژه های داخل تصویر به صورت محو شده به تصویر کشیده می‌شوند و یک نوع حس حرکت را به بیننده القا می‌کنند. از این تکنیک، در عکاسی سبک مینیمال خیلی استفاده می‌شود و می‌توان با خلاقیت بیشتری از این نوع تکنیک استفاده کرد و تصاویر زیبایی پدید آورد.

عکاسی با سرعت شاتر پایین، می‌تواند تمامی عناصر مزاحم که در حرکت و رفت و آمد هستند را حذف نماید. بدین ترتیب، سوژه عکاسی مینیمال که معمولا ثابت است، برجسته تر می‌شود و می‌توان به صورتی ساده تر، پیام اصلی را به مخاطب منتقل کرد.

ترفندهایی برای سبک عکاسی مینیمال

از این ترفندها و نکاتی که در ادامه آنها را برای شما بیان خواهیم کرد، می‌توانید برای پیشرفت در عکاسی مینیمال استفاده نمایید.

1- با دقت بیشتری به اطراف خود بنگرید.

سوژه های زیادی در اطراف ما به صورت پراکنده وجود دارند، فقط باید از این به بعد، با دقت بیشتری به جهان بیرون نگاه کنیم. حالا که تصمیم گرفتیم با دقت بیشتری نگاه کنیم، می‌بینیم که کشف کردن سوژه و موضوع برای عکاسی مینیمال آنچنان هم سخت نیست.

گاها، عکاسی از روزمرگی های یک پیرمرد بازنشسته که روی صندلی پارک تکیه زده و در دست خود یک روزنامه دارد و پس زمینه آن یک دیوار بزرگ است، می‌تواند به سوژه ای آسان برای عکاسی شما تبدیل شود.

در نگاه ژرف خود به دنبال الگوهای هندسی ساده، خطوط صاف، نور روشن و پس زمینه تخت باشید. در بسیاری از مواقع آسمان می‌تواند پس زمینه خوبی برای تصاویر مینیمال باشد.

2- سادگی را به عنوان یک اصل در سر لوحه کار خود قرار دهید.

اگر میخواهید در سبک عکاسی مینیمال فعالیت خود را ادامه دهید، سعی کنید به همه چیز ساده تر از قبل بنگرید. موضوعاتی را مد نظر قرار دهید که به دور از پیچیدگی و شلوغی باشد که بشر امروزه به دنبال فرار از آن است.

سعی کنید در تصاویر خود، همه چیز را ساده تر از آنچه که هست به نمایش بگذارید. با یک ترکیب بندی خوب و قابل دفاع، می‌توانید بهترین تصاویر را در سبک عکاسی مینیمال ثبت نمایید. به نظر می‌رسد که از ترکیب بندی های ساده تر هم می‌توان به خوبی استفاده کرد تا پیام سادگی را به خوبی به مخاطب منتقل نمود.

2- از فضای خالی و منفی، بیشتر استفاده کنید.

یکی از عناصر موجود در عکاسی سبک مینیمالیست، فضای خالی است. اما این صرفا به این معنی نیست که عکاسی مینیمال به این قضیه محدود می‌شود، بلکه منظور این است که به عنوان یکی از عناصر موجود در این سبک، می‌توان از فضای خالی یا فضای منفی استفاده کرد. فضای خالی، برجستگی موضوع یا سوژه اصلی را فراتر می‌برد و همین، خیلی در انتقال پیام از طریق عکاسی مینیمال کمک خواهد کرد.

مثلا در این مورد، یک ساختمان بلند چند طبقه در گوشه یک سوم تصویر را در نظر بگیرید که دو سوم مابقی عکس با فضای خالی که آسمان ایجاد کرده، پر شده است. این نوع عکاسی در عکاسی های معماری کاربرد زیادی دارد.

3- از ترکیب بندی های ساده و پایدار بهره ببرید.

در عکاسی مینیمال، همه چیز ساده است، حتی ترکیب بندی ها! اما این به معنای کسالت نباید باشد. یعنی شما باید در نهایت خلاقیت، از قوانین ترکیب بندی در عکاسی استفاده نمایید تا ایده و مفهوم اصلی را در درست ترین قالب به مخاطب انتقال دهید. فقط در این ترکیب بندی ها، عوامل غیر ضروری باید از کادر حذف شوند.

4- از خطوط به بهترین نحو استفاده کنید.

یکی از مولفه های موفقیت در عکاسی مینیمال، استفاده از خطوط است. این خطوط برای ترکیب بندی نیز به شما کمک می‌کنند. ایجاد عمق و فضا، چیزی است که خطوط در عکاسی به ما می‌بخشند. همانطور که در ابتدای متن هم بارها به آن اشاره کردیم، خطوط و اشکال هندسی، عناصر کلیدی در عکاسی مینیمال هستند.

5- از تضاد رنگی استفاده کنید.

رنگ هایی که در چرخه رنگ روبروی یکدیگر قرار دارند را به خاطر داشته باشید. مثلا سفید روبروی سیاه قرار می‌گیرد و این یعنی، این دو رنگ می‌توانند کنتراست خوبی را در تصاویر مینیمال ایجاد کنند. این تضاد رنگی می‌تواند در پس زمینه مورد استفاده قرار گیرد و بستر را برای عکاسی مینیمال فراهم نماید.

6- عوامل مزاحم را حذف کنید.

هر چیزی که ممکن است برای عکاسی مینیمال یا سوژه اصلی شما مزاحمت ایجاد کند را از صحنه حذف کنید. ترفندی را به شما آموزش دادیم که در محیط های شلوغ که عوامل در حال حرکت و رفت و شد هستند، می‌توانید با بالابردن سرعت شاتر، آنها را محو کنید. هر کاری که می‌توانید برای حذف کردن اشیا و عناصر اضافی انجام دهید و تمام قد در اختیار سادگی باشید.

کاربردهای سبک عکاسی مینیمال

عکاسی مینیمال کاربردهای گسترده ای در عصر حاضر پیدا کرده است. با توجه به اینکه سلیقه امروزی هم رفته رفته به این سمت می‌رود، باید گفت پتانسیل خوبی در آینده برای رشد و توسعه خواهد داشت.

کاربردهای عکاسی مینیمال عبارتند از:

  • عکاسی معماری: همانطور که پیش تر هم اشاره کردیم، یکی از کاربردهای عکاسی مینیمال، معماری است. در عکاسی معماری می‌توان ساختمان ها و سازه های مختلف را در یک کادر ساده به تصویر کشید. اینگونه تمرکز بیشتری روی سوژه اصلی که همان ساختمان ها است، ایجاد خواهد شد.
  • عکاسی طبیعت: یکی دیگر از کاربردهای عکاسی مینیمالیست، عکاسی طبیعت است که از نظر ما، یکی از لذت بخش ترین آنها است. با عکاسی مینیمال در طبیعت، می‌توان مفهوم آرامش حاکم بر این فضا را به خوبی به تصویر کشید. مثلا عکاسی از خرس قطبی در هوای برفی، یکی از انواع عکاسی در این سبک به شمار می‌رود که در آن به خاطر برف، عناصر اضافی با سفیدی پوشیده شده اند.
  • عکاسی پرتره: عکاسی پرتره چه سوژه انسانی باشد و چه غیر انسانی، خوراک عکاسی مینیمال است. در این نوع عکاسی، تمرکز باید بیشتر روی صورت و چهره شخص باشد. وجود میمیک خاص، به عکس جذابیت می‌بخشد. چهره سوژه باید در یک بکگراند ترجیحا ساده بیفتد و شما از این فرصت برای ثبت تصاویر پرتره مینیمال استفاده نمایید. بدین ترتیب، چهره فرد به عنوان موضوع اصلی عکاسی، برجسته تر خواهد شد.
  • عکاسی شهری: در عکاسی شهری هم می‌توان از سبک عکاسی مینیمال بهره برد. اجزای معماری شهری می‌توانند در نهایت سادگی و در یک قاب کاملا عاری از عوامل حواس پرتی به تصویر کشیده شوند. بدون شک زیبایی های معماری و ساختار شهری با استفاده از این سبک، در کانون توجه قرار خواهد گرفت.
  • عکاسی آبستره: تصاویر آبستره به خاطر اینکه آمیزه ای از احساسات را به تصویر می‌کشند، معمولا برای مخاطب جذاب هستند. با استفاده از حرکت دوربین، کاهش جزئیات و تمرکز بر فرم و رنگ ها، می‌توانید تصاویر موسوم به آبستره که بیانگر غم هستند را عکاسی نمایید.

موضوعات دیگری هم هستند که می‌توان در آنها از سبک عکاسی مینیمال استفاده نمود. مثلا عکاسی محصول می‌تواند نوعی از عکاسی مینیمال باشد، چرا که در آن هدف نمایش سوژه به صورت واضح تر و با جزئیات بیشتر به مخاطب است که در این نوع عکاسی، سوژه همان محصولی است که قرار است فروش ما را تضمین کند.

تا اینجا سعی کردیم هر آنچه باید در مورد سبک عکاسی مینیمال بدانید را در اختیار شما قرار دهید و امیدواریم محتویات این مقاله برای شما سودمند بوده باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا