معرفی تجهیزات عکاسی حرفه ای برای عکاسان

برای عکاسی حرفه ای به چه تجهیزاتی نیاز داریم؟ چه دوربین و لنزی برای عکاسی حرفه ای مورد نیاز است؟ همه آنچه که برای عکاسی حرفه ای نیاز داریم را در این مقاله برای شما معرفی خواهیم کرد. ما در استودیو ساترین همواره در تلاش هستیم علاوه بر ارائه خدمات بی نظیر عکاسی با کیفیت بالا، تمامی تجربیات خود را در قالب آموزش های کاملا رایگان در اختیار هنرجویان و هنردوست های عزیزی که در ابتدای راه هستند، قرار دهیم. این آموزش ها تماما زیر نظر استاد شجاع الدین آقایی نگارش می‌شود، ایشان بیش از دو دهه سابقه و تجربه در زمینه عکاسی حرفه ای دارند و تجربیات ایشان بسیار ارزشمند است.

برای هر کاری که به صورت تخصصی و حرفه ای انجام شود، انسان به یک سری از ابزارها نیاز دارد. این ابزارها تکمیل کننده مهارت یا هنر فرد هستند و به عنوان تنها مولفه موفقیت به شمار نمی‌روند. یعنی نمی‌توان گفت چون هر کس دارای تجهیزات قدرتمندی است، پس احتمالا عکاس خیلی خوبی هم باید باشد. همانطور که گفتیم تجهیزات عکاسی حرفه ای باید تکمیل کننده هنر عکاس باشد که در اینجا به طور مفصل به آن اشاره خواهیم کرد.

تجهیزات عکاسی حرفه ای شامل دوربین، لنز، وسایل نورپردازی، فون عکاسی، ریموت شاتر و دیگر وسایل جانبی خواهد بود که بسته به نوع عکاسی، به آن نیاز خواهیم داشت. پس برای اینکه به طور مفصل با این موارد آشنا شویم، در بند بعد به صورت کامل تر راجع به آن توضیح خواهیم داد.

تجهیزات عکاسی حرفه ای که هر عکاس به آن نیاز دارد.

اگر قصد راه اندازی یک آتلیه عکاسی دارید یا میخواهید به صورت مستقل به یک عکاس حرفه ای تبدیل شوید، توصیه می‌کنیم وسایل خود را کامل کنید. وسایلی که در اینجا نام می‌بریم، حداقل وسایلی است که یک کسب و کار مربوط به حوزه عکاسی یا فیلمبرداری باید داشته باشد.

1- چه دوربینی برای عکاسی حرفه ای بهتر است؟

نماد یک عکاس یا فیلمبردار، دوربینی است که در دست می‌گیرد. هرجایی که به ما بگویند عکاس، یعنی در دست ما یک دوربین حرفه ای با حداقل قابلیت ها و امکانات دیده اند. پس دوربین در اولین و مهمترین گام برای تهیه تجهیزات عکاسی حرفه ای باید قرار گیرد. اما برای انتخاب دوربین مناسب باید چه مولفه هایی را در نظر داشت؟

برای انتخاب دوربین مناسب عکاسی حرفه ای باید مولفه های زیر را در نظر داشته باشید:

حسگر دوربین حرفه ای

در بحث انتخاب دوربین، بررسی حسگر اهمیت زیادی دارد و می‌تواند در گزینش ما کمک کننده باشد. مواردی همچون اندازه حسگر و وضوح آن باید به صورت کامل بررسی شود.

حسگرهای بزرگ تر دارای کیفیت تصویر بهتری هستند. از بین انواع مختلف اندازه حسگرهای دوربین، نمونه های فول فریم (Full Frame) انتخاب بهتری به شمار می‌روند و بهترین کیفیت تصویر را ارائه می‌دهند. اما در این میان، دوربین هایی که دارای قطع حسگر در نوع ASP-C هستند نیز تقریبا کیفیت قابل قبولی دارند و به عنوان اولویت دوم، می‌توانند مد نظر باشند.

از نظر وضوح حسگر هم طبیعی است که هر چه تعداد مگاپیکسل دوربین بالاتر باشد، انتخاب ما بهتر خواهد بود. وجود مگاپیکسل بالاتر در هر دوربین، تاثیر زیادی بر جزئیات تصویر خواهد داشت، اما لزوما به معنای کیفیت بالاتری تصاویر نیست.

سیستم فوکوس

در انتخاب دوربین حرفه ای، فوکوس روی سوژه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. دوربین های امروزی، دارای قابلیت فوکوس خودکار بهتری هستند و می‌توانند برای ان دسته از عکاسان حرفه ای که سوژه های متحرک دارند، مورد استفاده قرار بگیرند. سرعت و دقت در فوکوس، ملاک خیلی خوبی برای انتخاب یک دوربین حرفه ای مناسب خواهد بود.

قابلیت فیلم برداری

به نظر می‌رسد انتخاب یک دوربین که قابلیت فیلمبرداری با کیفیت بالا را داشته باشد، نسبت به دوربین هایی که این قابلیت را ندارند یا به صورت کم کیفیت آن را ارائه می‌دهند، عاقلانه تر باشد. چون در بسیاری از مواقع، شما باید از دوربین خود به عنوان یک وسیله فیلمبرداری استفاده کنید. اینگونه با یک تیر دو نشان می‌زنید هم دوربین عکاسی و هم دوربین فیلمبرداری خواهید داشت و نیازی نیست که برای دوربین فیلمبرداری به صورت مجزا و مستقل هزینه کنید.

بودجه ای که مدنظر دارید!

شما باید در انتخاب دوربین، در ابتدا ببینید تا چقدر می‌توانید هزینه کنید. خرید دوربین باکیفیت منوط به بودجه ای است که برای آن در نظر گرفته اید. هر چقدر بودجه شما بالاتر باشد، به انتخاب دوربین های جدیدتر و امروزی نزدیک تر خواهید شد. متناسب با بودجه خود، دوربین عکاسی را تهیه کنید و در ادامه راه با کسب درآمد از عکاسی، حالا می‌توانید تجهیزات عکاسی حرفه ای خود را به روز و جدیدتر کنید.

دیگر مولفه هایی که باید در انتخاب دوربین عکاسی حرفه ای مد نظر داشته باشید:

  • کیفیت ساخت بدنه؛ باید بدنه مقاومی برخوردار باشد. ضد آب بودن دوربین هم یک مولفه برتری به شمار می‌رود.
  • قابلیت تصویربرداری در نور کم؛ دوربین حرفه ای باید بتواند در شرایط نوری نا متعادل و در نور کم، بهترین عملکرد را از خود داشته باشد.
  • وزن متعادل؛ دوربین باید وزن نسبتا متعادلی داشته باشد و استفاده از آن خیلی دشوار و مشکل نباشد. به همین دلیل، به وزن دوربین در هنگام انتخاب دقت کنید.
  • قابلیت های اتصال؛ دوربین ها برای انتقال داده های خود معمولا از سیستم های اتصال بی سیم همچون وای فای، بلوتوث و NFC بهره می‌برند. دوربین هایی را انتخاب کنید که این قابلیت ها را درون خود داشته باشند، چون کار با آنها بسیار آسان تر خواهد بود.
  • برند تولیدکننده؛ سعی کنید انتخاب دوربین حرفه ای را بر اساس برندهای معتبر تولیدکننده انجام دهید. برندهایی که در ایران بیشتر شناخته تر شده هستند و در جهان هم مورد استقبال عکاسان حرفه ای قرار گرفته اند، کانن، نیکون، سونی، فوجی فیلم، هاسل بلاد و غیره می‌باشند.

بدون آینه یا با آینه؟ کدام دوربین را بخرم؟

یک سوالی که برای بسیاری از هنرجویان پیش می‌آید، این است که دوربین بدون آینه بهتر است یا با آینه؟ دوربین های بدون آینه نسل جدیدی هستند که در طرف مقابل دوربین های DSLR قرار می‌گیرند. در دوربین های DSLR تصویر از طریق یک آینه به سنسور منعکس می‌شد و سپس از طریق یک ویزور یا نمایشگر به چشم عکاس می‌رسید. اما این آینه در دوربین های جدید حذف شده است و خبری از آینه های اپتیکال نیست.

این موضوع سبب کاهش وزن دوربین های بدون آینه شده است. همچنین دوربین های بدون آینه در فوکوس خودکار عملکرد بسیار بهتری از خود نشان می‌دهند. مثلا دوربین سونی A7R دارای بیش از 690 نقطه تشخیص خودکار برای فوکوس است که عملکرد آن واقعا ستودنی و قابل تحسین خواهد بود. اما قیمت دوربین های بدون آینه، نسبتا بالاتر از دوربین های DSLR است.  اما از نظر کیفیت تصویربرداری، تفاوت چندانی شاید بین آنها وجود نداشته باشد، با این حال بین عکاسان حرفه ای بر سر ماندن در دوران دوربین های DSLR یا تن دادن به تغییر و استفاده از دوربین های بدون آینه، اختلاف است.

2- لنزی که برای تجهیزات عکاسی نیاز دارید!

برای تجهیزات عکاسی حرفه ای بعد از دوربین باید به سراغ انتخاب لنز بروید. معمولا عکاس ها، سعی می‌کنند در همان ابتدا چندین لنز داشته باشند.

دسته بندی لنزها به دو قسمت لنزهای زوم و پرایم تقسیم می‌شود. لنزهای زوم دارای فاصله کانونی متغیری هستند و امکان زوم را برای کاربر فراهم می‌کنند. اما لنزهای پرایم، قابلیت زوم ندارند و فاصله کانونی آنها ثابت است. لنزهای پرایم، اما تصاویر شارپ تر و با نور بهتری می‌گیرند، همچنین قابلیت آنها در ثبت جزئیات سوژه بسیار شگفت انگیز است.

برای انتخاب لنز، با توجه به نیازهای خود، فاکتورهای زیر را مورد بررسی قرار دهید.

فاصله کانونی لنز مورد نظر

فاصله کانونی، تاثیر بسیار زیادی بر زاویه دید و بزرگنمایی تصویر دارد. لنزها از نظر فاصله کانونی به فیش آی، واید، نرمال و تله فوتو دسته بندی می‌شوند. لنزهای فیش آی (Fish Eye) برای عکاسی 360 درجه مورد استفاده قرار می‌گیرد که محدوده دید آنها بسیار گسترده است ولی تصاویر را دارای اعوجاج می‌کند.

  • لنزهای واید تا محدوده 10 الی 24 میلی متر برای عکاسی از منظره، طبیعت، ساختمان ها، معماری و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • لنزهای نرمال با محدوده 35 الی 70 میلی متر برای عکاسی پرتره، خیابانی، عکاسی از محصول، روزمره و غیره مناسب است.
  • لنزهای تله فوتو در محدوده 70 میلی متر به بالا هستند که برای عکاسی حیات وحش، ورزشی، پرتره، مراسمات، همایش ها، و غیره با بوکه عالی بسیار مناسب هستند.
  • لنزهای ماکرو هم نوعی از لنزهای پرایم با عدم قابلیت زوم هستند که برای عکاسی از سوژه ها با جزئیات بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مقدار گشودگی دیافراگم ( Aperture)

مقدار گشودگی دیافراگم، تاثیر بسزایی در انتخاب لنز مورد نظر ما خواهد داشت. هر چقدر دهانه لنز گشوده تر باشد، عکس های بهتری می‌توان ثبت کرد. هم عمق میدان کاهش می‌یابد و بوکه بهتری به ما خواهد داد و هم اینکه میزان نور رسیده به سنسور دوربین را افزایش می‌دهد که در نتیجه ما تصاویری شارپ تر و زنده تر خواهیم داشت.

لنزهای پرایم دارای دریچه دیافراگم گشوده تری هستند و معمولا مقدار آنها در محدوده f/1.8 است. اما لنزهای زوم، این مقدار در آنها کمتر است و معمولا دارای گشودگی f/3.4 به بالا هستند. برای همین است که تصاویر شارپ تر با نور و رنگ طبیعی تری از لنزهای پرایم دریافت می‌شود.

همچنین مواردی همچون:

  • کیفیت ساخت بدنه
  • وزن و اندازه
  • سازگاری با دوربین
  • فوکوس خودکار

و غیره باید در انتخاب لنز مناسب برای تجهیزات عکاسی حرفه ای مورد بررسی قرار گیرد.

3- یک سه پایه خوب، باکیفیت و ایستا نیاز دارید!

بعد از انتخاب دوربین و لنز مناسب، از نظر ما مهمترین وسیله ای که یک عکاس برای ثبت تصاویر باکیفیت خود نیاز دارد، سه پایه خوب است. سه پایه تاثیر بسزایی در کاهش نویز و لرزش های دوربین دارد و به همین دلیل استفاده از آن وضوح تصاویر ثبت شده را تا حدود 80 درصد بالاتر می‌برد. یک سه پایه مقاوم که بتواند به خوبی دوربین را ثابت نگه دارد و وزن آن را هم تحمل کند، نیاز خواهید داشت.

4- ریموت شاتر برای عکاسی از راه دور!

شاید به این موضوع توجه نکرده باشید، اما فشردن دکمه شاتر برای ثبت تصاویر، می‌تواند لرزش مقطعی ایجاد نماید. یعنی چه؟ یعنی شما به محض اینکه روی دکمه شاتر فشار وارد می‌کنید، یک لرزش به بدنه وارد می‌شود. این لرزش ممکن است وضوح تصویر را تا حد قابل توجهی تحت تاثیر قرار دهد. به همین منظور، استفاده از ریموت شاتر برای عکاسی از راه دور توصیه می‌شود.

5- وسایل نورپردازی برای عکاسی حرفه ای.

نور به عنوان مهمترین عامل برای کیفیت تصاویر شما است. نور کافی در واقع می‌تواند وضوح کامل یک تصویر را برای ما تضمین کند. بنابراین توصیه می‌کنیم وسایل نورپردازی را در تجهیزات عکاسی حرفه ای خود بگنجانید. چندین شاخه نور که نورهای سافت و نرمی را به ما ارائه می‌دهند، می‌توانند گزینه بسیار مناسبی باشند.

  • سافت باکس
  • اکتاباکس
  • میز نور
  • چتر نور
  • خیمه نور
  • لایت باکس
  • باتوم لایت
  • رینگ لایت
  • فلاش اکسترنال

همگی مواردی هستند که برای نورپردازی عکاسی حرفه ای می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرد. بسته به نیاز عکاس، هر تعداد از آنها که لازم بود، باید تهیه شود.

6- وسایل جانبی برای ذخیره سازی نیاز دارید!

وسایل جانبی را برای ذخیره سازی چه در دوربین و چه به صورت مستقل، نیاز خواهید داشت. شما باید رم به اندازه کافی داشته باشید. رم های 32 و 64 از رایج ترین رم های ذخیره سازی هستند که در دوربین مورد استفاده قرار می‌گیرند.

به غیر از رم، باید باتری و شارژر باتری هم داشته باشید. تعداد دو باتری برای هر دوربین معمولا کفایت می‌کند. شارژر باتری دوربین هم در انواع و اندازه های مختلف موجود است که می‌توانید تهیه فرمایید.

بعد از اینها، شما به یک هارد اکسترنال هم نیاز دارید. درست است که می‌توان عکس ها را در کامپیوتر یا لپ تاپ ذخیره کرد، اما در این وسایل، محدودیت برای ذخیره سازی وجود دارد. استفاده از هارد اکسترنال، بهترین گزینه است که می‌تواند هزاران عکس و فیلم را در خود ذخیره کند. نمونه های 1 ترا و 2 ترابایت آن رایج هستند.

برای محافظت از لنزهای خود نیز می‌توانید از هودی استفاده کنید. هودی لنز علاوه بر محافظت از لنزهای شما، در وضوح عکاسی نیز تاثیر خواهد داشت. به خصوص در مواقعی که بخواهیم نور به صورت کنترل شده به سنسور دوربین برسد.

از دیگر وسایلی که برای تکمیل تجهیزات عکاسی حرفه ای می‌توانیم تهیه کنیم:

  • کیف برای حمل لنزها و دوربین ها
  • کیف برای جاسازی رم و باتری ها
  • فیلترهای لنز دوربین
  • رفلکتور یا بازتابنده
  • اسپیدلایت
  • هیستوگرام
  • فون عکاسی برای آتلیه

حالا با این وسایل، تقریبا تجهیزات عکاسی حرفه ای شما تکمیل خواهد بود.

جمع بندی و سخنان پایانی

تا اینجا سعی کردیم در مورد تجهیزات عکاسی حرفه ای مطالبی را خدمت شما ارائه دهیم و تمامی آنچه که نیاز دارید را نام ببریم. در ابتدای راه اگر بودجه کافی ندارید، نیازی نیست بالاترین و آخرین مدل های دوربین یا لنز را تهیه کنید، یک دوربین میان رده تهیه کنید و رفته رفته آن را ارتقا دهید. همچنین کار با دوربین های حرفه ای تر در شروع کار سخت است.

همچنین می‌توانید دوربین یا لنز دست دوم را از افراد معتبر خریداری کنید که اینگونه، برای شما به صرفه تر تمام خواهد شد و می‌توان با بودجه محدودتر، وسایل را خریداری کرد.

تمامی مواردی که گفتیم، با توجه به بودجه مورد نظر شما برای تهیه تجهیزات عکاسی حرفه ای تامین خواهد شد. پس خودتان مدیریت مالی این موضوع را بر عهده بگیرید و بر طبق بودجه، بهترین انتخاب را داشته باشید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا